fbpx

Hoe Happy & Healthy is Ruben Nicolai?

Presentatrice en gezondheidsexpert Vivian Reijs fotografeerde de mensen die de komende tijd in de spotlights staan en die je niet wilt missen. En omdat deze WENDY over gezondheid gaat, vroegen we ze ook even hoe zíj in hun vel zitten. Deze week… Ruben Nicolai.  

Te zien…

… in de RTL Gezondheidstest, samen met Wendy van Dijk, sinds 8 februari wekelijks bij RTL4. ‘Vorig jaar hebben we een soortgelijk programma gemaakt. Toen was het een eenmalige IQ-test-achtige show, maar dan over gezondheid.’ Nu is het een serie van zeven afleveringen. ‘Steeds komt er een ander aspect van de gezondheid aan bod, zoals hygiëne of slapen. Kijkers kunnen thuis meespelen via de app door allerlei vragen te beantwoorden.’ De vorige keer was Ruben al een beetje verbaasd dat hij voor het programma was gevraagd. ‘Ik ben niet erg met mijn gezondheid bezig. Wat dat betreft vorm ik misschien juist een mooi contrast met Wendy, die volgens mij precies weet wat voor goeds er bijvoorbeeld in een mandarijn zit. Ik niet. Samen zijn we dus goed in balans.’

Dit móet ik morgen aan mezelf veranderen om gezonder te worden.

‘Vooral stoppen met mijn late night dinners. Dan bedoel ik dus niet snacken, hè. Rond etenstijd eet ik eerst samen met mijn kindjes. Er blijft meestal wel wat over en dan dineer ik later nog een keer. Ik loop gewoon de hele avond langs die pan totdat-ie leeg is.’

In mijn zwembroek op het strand voel ik me…

‘… echt niet oké. Ik had er altijd maling aan, maar het is nu zelfs zo erg dat mijn kinderen me geregeld stevig bij mijn onderkin vastpakken. Eigenlijk zou ik zo’n acht kilo kwijt moeten. Ik wou dat ik het leuker vond om in de sportschool te staan, maar ik vind het zo’n geestdodende plek. Ik heb al meerdere abonnementen gehad. Dan ga ik een paar keer en bedenk een jaar later dat ik nog steeds iedere maand betaal. Het kost ook allemaal zo veel tijd. Je moet ernaartoe, omkleden, sporten, douchen, aankleden, terugrijden… Voor een uurtje trainen ben ik zo tweeënhalf uur kwijt. Niet te doen.’

WENDY #18 nu verkrijgbaar

Lees meer van WENDY#18, die nu in de winkels ligt.

cover

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF