fbpx

Hoe geef je elkaar meer ruimte in je relatie?

Het is fijn om een partner te hebben waar je alles mee kunt delen en waar je mee kunt ondernemen. Altijd een maatje die er voor je is. Toch kan het voor je relatie geen kwaad om elkaar de vrijheid te geven en apart van elkaar je ‘eigen ding’ te doen. Om je als individu te blijven ontwikkelen, je dromen te volgen en dingen te doen die jíj leuk vindt. Wij geven je 6 tips om elkaar meer ruimte te geven binnen je relatie.

Je ‘eigen ding’ hebben

Je relatie is belangrijk maar jij zelf ook! Dat vergeten nogal eens wat mensen. Als een ander het maar naar zijn zin heeft. En jij dan? Waar heb jij behoefte aan? Jij functioneert toch ook op je best wanneer je lekker in je vel zit? Daar hoort ook ontspanning bij, dus neem eens de tijd om een boek te lezen, een schoonheidsspecialiste te bezoeken of voor een lekker warm bad. Geniet van de tijd met jezelf!

Privacy

Het is niet nodig dat jij en je partner daadwerkelijk alles van elkaar weten. En hiermee wordt bedoeld dat wanneer je vriendin of moeder jou iets in vertrouwen vertelt, het niet nodig is dat je partner hier vanaf weet. Andersom geldt dit ook natuurlijk. Je deelt de geheimen van je partner toch ook niet met Jan en alleman?

Ruimte en vertrouwen

In een gezonde relatie is er ruimte en vertrouwen. Je doet samen leuke dingen en geniet van elkaars gezelschap. Maar je beseft tegelijkertijd dat de ander ook een eigen leven heeft. Niemand kan alles bij één persoon vinden. Je hebt toch ook verschillende vrienden of vriendinnen? Met de één lach je, met de ander heb je serieuze gesprekken. De één is sportief en de ander avontuurlijk. Het idee dat één persoon aan al je behoeften kan voldoen is een illusie.

Elkaar meer vertellen

Je partner heeft ook behoefte aan tijd voor zichzelf. Gun je partner deze tijd en ga niet van alles vragen en/of zeuren om zijn tijd. Vrijheid is de ander loslaten. Zie het als een win-win: jullie hebben tijd voor jezelf én daardoor elkaar meer te vertellen.

Interesse

Afzonderlijk tijd doorbrengen zorgt ervoor dat je de interesse blijft wekken bij je partner. Je wil van elkaar weten wat de ander heeft meegemaakt. Dit geeft een spannende boost aan jullie relatie. En hee, wie wil dat nou niet? 🙂

Je eigen geluk in je relatie

Wanneer je tijd in jezelf investeert merk je dat je eigen geluk een boost krijgt. En hoe fijn is dat! Vaak wil je je eigen geluk opzij leggen voor iemand die je heel leuk vindt, maar verlies je eigen geluk niet uit het oog. Blijf dingen ondernemen, ook al vindt je partner dit niks. Weet je wel hoe aantrekkelijk je bent wanneer je onafhankelijk bent? Iets waar jij waarschijnlijk ook bij je partner op bent gevallen toen jullie elkaar ontmoetten.

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF