fbpx

Ben ik wel gelukkig met mijn partner?

In onze rubriek ‘Vraag het een gelukspsycholoog’ krijgen jullie de kans om een vraag te stellen aan onze gelukspsychologe Josje Smeets. Deze keer geeft Josje antwoord op de vraag: ben ik gelukkig genoeg met mijn man? Heb ik de prins op het witte paard wel écht gevonden?

De vraag aan Josje

Ik vind deze vraag wat lastig om te stellen. Ik ben al tien jaar getrouwd met mijn huidige partner. We hebben twee leuke kinderen. Alles lijkt eigenlijk prima. We hebben veel vrienden, leuke banen en een leuk huisje. Toch voelt het al tijden alsof ik de verkeerde keuze gemaakt heb. Hoe weet ik zeker dat ik de prins op het witte paard gevonden heb? Is dit alles? Zou er misschien een betere man voor me rondlopen? Ben ik wel gelukkig met mijn man? Wat te doen?
Lisanne Elbers*, Helmond

Josje geeft antwoord

Hi Lisanne,

Dit is zeker geen eenvoudige vraag en is ook niet te vangen in één duidend antwoord. Ik ga je toch proberen een beetje op weg te helpen.

Wij mensen wennen snel aan alles wat positief is in ons leven. Eigenlijk zijn we verwend. Koop jij een nieuw jurkje, dan is de lol er na één of twee keer dragen alweer af. Alhoewel dat jurkje gewoon net zo leuk blijft als de dag dat je het kocht. Zo gaat dat met bijna alles; op het krijgen van kinderen na. Daar wen je nooit aan. Zij kunnen je elke dag blij verrassen. Gelukkig maar.

Maar wat betreft je partner; tja, daar geldt helaas hetzelfde voor als dat jurkje. We wennen aan onze partners, we nemen ons geluk voor lief. Sterker nog, als we niet oppassen gaan we onze partners zelfs saai vinden. Dat is natuurlijk niet handig. Het is de kunst om deze saaiheid of sleur te doorbreken. Zorg dat je relatie elke dag of week weer nieuw voelt. Dat kun je doen door elkaar elke week te verrassen met een zelfgemaakt diner (waarbij jullie beurtelings koken), weekendjes weg, avondjes uit, kleine lieve kaartjes, seks op een andere plek etc.

Kortom, zorg dat je relatie niet te voorspelbaar wordt. Juist door er af en toe een wending aan te geven, word je getriggerd en geeft je brein opnieuw geluksstofjes vrij. Blijk je na al deze pogingen nog steeds te twijfelen, dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. Praat er in elk geval over met je partner en zoek, indien nodig, externe hulp. Ik wens je alle plezier met verrassen!

Liefs,

Josje

* Vanwege privacy hebben we de naam van Lisanne gefingeerd.

Over Josje

Josje Smeets is oprichter van HelloBetty. Josje is psycholoog en helpt je in het vinden van je innerlijke Betty. Wat is je droom? Wat is je passie? Wat zou je doen als je geen rekening met anderen zou hoeven te houden? In haar blogs legt Josje een link tussen geluk en psychologie en beschrijft zij haar ervaringen. Heb je vragen voor Josje, dan kun je uiteraard contact met haar opnemen. Met een lekkere latte erbij, kan ze je veel beter uitleggen wat ze voor je kan betekenen.

https://www.instagram.com/p/B26OKjWoJ2E/

 

Heb jij ook een brandende vraag voor een gelukspsychologe? Stuur deze dan naar online@wendymultimedia.nl en wie weet lees je het antwoord binnenkort hier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF