fbpx

Hoe één telefoontje gelukkiger maakt

 

Waar word jij gelukkig van? Vrienden, lekker eten, geld verdienen, dansen? Uit onderzoek blijkt dat hoe gelukkig je bent, samenhangt met hoeveel dankbaarheid je toont. 

Het was een interessant experiment: een onderzoeker verzamelde een groepje vrijwilligers om uit te proberen of dankbaarheid gelukkiger maakt. En dat blijkt inderdaad het geval. Een leuk onderzoek, dat je gemakkelijk zelf thuis na kunt doen.

In het filmpje zie je hoe het onderzoek verliep. Deelnemers moesten aan iemand denken die belangrijk zijn (geweest) in hun leven. Ze schreven vervolgens een brief aan die persoon, waarin ze uitlegden waarom. Zonder dat de proefpersonen het van te voren wisten, moesten ze hem of haar bellen en voorlezen wat ze zojuist hadden opgeschreven. Het leverde mooie en emotionele telefoongesprekken op.

Het resultaat

De personen die daadwerkelijk iemand hadden gesproken en konden uitspreken wat ze hadden opgeschreven, gingen veel gelukkiger naar huis dan de mensen die, om wat voor reden dan ook, hun brief niet persoonlijk konden voorlezen.

Wat we hiervan kunnen leren? Als je een moeilijke periode hebt, dan helpt het om steun te krijgen uit je omgeving. Probeer daarover vaker je dankbaarheid uit te spreken. Het zal meer impact op je hebben dan je verwacht!

Bron: SoulPancakeWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF