fbpx

Hét toneelstuk voor vrouwen: Mijn Man Begrijpt Me Niet

Leef ik met de ideale man? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? Hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet? Dit is een greep uit de vragen die worden gesteld tijdens de cursus ‘Mijn Man Begrijpt Me Niet’. Gaat het dan om een echte cursus? Nee, we hebben het hier over het nieuwe toneelstuk waar niemand minder dan Anouk Maas, Victoria Koblenko en Tanja Jess de hoofdrol in spelen. Onze musicalrecensent Quintie vertelt er meer over.

Het verhaal

Tanja Jess geeft de cursus ‘Mijn Man Begrijpt Me Niet’. Victoria Koblenko en Anouk Maas spelen de zussen Petra en Sandra en zijn de deelnemers van de cursus. Ze hebben alle drie zo hun eigen ervaringen met mannen en deze ervaringen delen ze tijdens de cursus. Het doel? Ervoor zorgen dat hun man hen weer leert begrijpen! En dat gaat niet zonder slag of stoot. De drie dames nemen ons mee langs allerlei herkenbare en minder herkenbare aanvaringen met mannen. En dat levert grappige scènes op!

De scène met de cactus

De herkenbaarheid van de ruzies die zich voordoen tussen man en vrouw is het sterkste punt van deze voorstelling. Daarnaast staan er ook drie top actrices op het podium, die vol overtuiging enigszins gekke personage neerzetten. Vooral de scène met de cactus, waarin elke stekel staat voor een slechte eigenschap van hun man, slaat aan bij het publiek. Want welke vrouw wil er nou niet een keer al haar frustraties over haar man eruit kunnen gooien? Ook zit er wat goed doordachte humor in het stuk. Zo worden er leuke verwijzingen gemaakt naar Leen Bakker, waar Anouk Maas natuurlijk de reclamespotjes voor doet en Goede Tijden Slechte Tijden, waar alle drie de dames ooit in speelden.

Kortom: ‘Mijn Man Begrijpt Me Niet’ is een heerlijk humoristisch avondje uit voor voornamelijk vrouwen. En of je nou aan het einde van de voorstelling weet hoe jouw man je leert begrijpen?! Daar doe ik geen uitspraken over…

Winactie

Wij mogen 2×2 kaarten weggeven voor ‘Mijn Man Begrijpt Me Niet’ in een theater naar keuze (zolang dit niet is uitverkocht)! Wil jij jezelf en je beste vriendin, (schoon)moeder, zus of tante nog blij maken met een verlaat kerstcadeautje? Reageer dan onder ons Facebookbericht en laat ons weten waarom jij ‘Mijn Man Begrijpt Me Niet’ wil zien.

Over Quintie

‘Mijn naam is Quintie en ik woon in Nijmegen. Naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen, schrijf ik regelmatig recensies over musicals. De passie die ik vind in het musicalvak en het schrijven daarover, maakt mij ontzettend gelukkig! Ik hoop dat ik mijn enthousiasme over musical, maar ook over film met jullie kan delen.’

Quintie Stoel

Lees hier de recensie van de musical Kinky Boots.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF