fbpx

Het ochtendritueel van Pleun Bierbooms

Als het écht moet, is ze ’s ochtends in een kwartier klaar, maar liever neemt The Voice-winnares Pleun Bierbooms (19) lekker lang de tijd. Zeker om te make-uppen. Hoe ziet haar ochtend eruit?

8:30

Tot elf uur, of langer, in mijn nest liggen? Als ik pas ’s middags een afspraak of optreden had, gebeurde dat regelmatig. Maar ineens was ik er klaar mee. In dit nieuwe jaar zet ik mijn wekker keurig om halfnegen. Dan is het, heel eerlijk, eerst even vloeken, maar dat verdwijnt zodra mijn bruine labrador Truffel op bed springt. Sommige mensen vinden het goor, een beest op bed, maar daar heb ik maling aan: niets fijner dan een knuffel van Truf-fel. Een liefdevolle start van mijn dag.’

8:45

‘In mijn nieuwe ritme begin ik drie keer per week de dag met sporten, dus ik trek mijn sportkleren aan en ga naar de keuken voor een snel ontbijt. Dat is meestal niets bijzonders, maar puur functioneel: ik kan niet sporten op een lege maag. Een bakje kwark met banaan, havermout en nog wat pitjes en zaadjes, zoiets. Daarbij een groot glas water. Ik ben een slechte multitasker, maar terwijl ik mijn kwark naar binnen lepel, kan ik pri-ma mijn wenkbrauwen bijtekenen. Nog wat lippenbalsem en poeder – tegen een vlekkerige rode kop – mijn haar borstelen, knot erin en hup, naar de sportschool.

[green_note title=”Wie is Pleun?” text=”Vorig jaar was Pleun Bierbooms de grote winnares van The Voice of Holland. Sindsdien was ze te zien als gast bij De Toppers en lanceerde ze haar eigen singel Only Now.” ]

10.10

‘Na het sporten begint het tweede, en lekkerste, deel van mijn ochtend. Omdat mijn eerste ontbijt weinig voorstelde, heb ik na het sporten enorme honger. De oplossing? Een flinke omelet. Kluts, kluts, kluts, twee eieren, een lente -uitje en snoeptomaatjes erdoor, boterham eronder en rucola erop, beetje zout en peper. Zalig. Daarbij een kop thee, want ik probeer minder koffie te drinken. Liggend op de bank een omelet eten vind ik ingewikkeld, dus blijf ik aan tafel zitten. Nooit alleen, maar altijd samen met mijn laptop en de vlogs van Mascha van Beautygloss. De omelet is binnen tien minuten op, maar ik kan met gemak uren vlogs kijken of in social media blijven hangen. Ik wil álles bijhouden, een vreselijke gewoonte. Ook daar ga ik mee kappen… In 2019.’

10.45

Douchen vind ik heerlijk, maar het proces eromheen een hoop gedoe. Uitkleden, nieuwe kleding klaar-leggen, afdrogen, mijn haar föhnen, ik werk het allemaal zo snel mogelijk af. Dus ook al heb ik een ontzettend drogehuid, ik vertik het om me in te smeren met bodylotion, dat kost te veel tijd. Als ik een afspraak buiten de deur heb, besteed ik veel aandacht aan mijn kleding, maar heb ik een thuiswerkdag of een schrijf- sessie, dan ga ik voor een comfortabel kloffie. Make-up sla ik nooit over. Daar-mee kan ik uren bezig zijn, zo leuk vind ik dat. Het is ook zo dankbaar werk, want het verschil tussen Pleun mét en Pleun zónder make-up is gigantisch, vind ik. Het hoeft heus niet full glam, maar pas als ik er fris uitzie na een tijdje tutten ben ik écht wakker.’

11.00

‘Snel stop ik nog een flesje water in mijn tas, zodat ik onderweg niet uit-droog. Ik ben er nog niet uit welke gezonde snack ik het best kan meenemen; ik ga in de trein geen avocado leeglepelen, en van een zak worteltjes word ik ook niet geluk-kig. Kauwgum kauw ik de hele dag door, ook ’s ochtends, zeker na zo’n ei met ui. Vlak voor ik de deur uit ga, neem ik hard- op mijn plannen door. Wat ga ik doen, heb ik alles bij me, hoe laat moet ik waar zijn en wat zijn de overstaptijden van mijn trein – ik ben een pure perfectionist, ook onder-weg; voor ik de deur uit ga en de dag begint, wil ik weten waar ik aan toe ben.

Lees hier de ochtendrituelen van Estée Strooker.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF