fbpx

Het ochtendritueel van Nyncke Beekhuyzen

Normaal gesproken is actrice Nyncke Beekhuyzen een ontzettend strakke planner, maar hoogzwanger van haar eerste kind… is alles anders. Hoe ziet haar ochtend er nu uit?

7:00 uur

‘Op werkdagen gaat mijn wekker ruim op tijd. Verslapen, te laat komen, ik probeer het altijd te voorkomen, anders suist dat vreselijke stressgevoel tot diep in de middag door mijn lijf. Het lullige is dat ik, sinds ik verlof heb, ineens uit mezelf om zeven uur wakker word. Lekker lang blijven liggen lúkt gewoonweg niet meer met die buik. En dan ben ik van nature ook nog een buikslaper! Trouwens, zodra ik wél mijn draai heb gevonden, moet ik er toch weer uit om te plassen. Zucht. Om zeven uur geef ik het dus maar gewoon op: de dag is begonnen.’

7:15 uur

‘Een ochtendhumeur wil ik het niet noemen, maar ik schuifel graag een beetje zwijgzaam door de ochtend, het liefst in de donkerblauwe ochtendjas van mijn vriend – daarin ‘woon’ ik de laatste tijd. De afgelopen maanden moest ik niks van koffie hebben, maar sinds een paar weken lust ik het weer, gelukkig, want ik vind de ochtend een stuk zwaarder zónder koffie. Mijn decafé- cappuccino drink ik het liefst buiten op, in de ochtendzon. Meteen even een frisse neus halen, dan kan ik de dag weer aan. Maar in de winter is me dat toch net iets te fris – ik ben een mooiweer- mens. Geen telefoon, krant of tv, maar gewoon even voor me uit staren en nergens aan denken. Dat laatste wordt steeds lastiger: welke verf hebben we nodig voor de kinderkamer, waarom past die hoes nou niet om dat aankleedkussen, bij welke bouwmarkt moet ik zijn voor welke schroeven; mijn hoofd zit vol enorme levensvragen, haha.’

7:30 uur

‘Mijn nieuwste ontbijtrage is good old Brinta-pap; warme melk met havermout, soms met geprakte banaan of stukjes appel. Normaal staat het niet op het menu, maar sinds mijn zwangerschap is het niet aan te slepen. Heerlijk vind ik het – als kind at ik het ook altijd, wat dat betreft is de cirkel rond. In de winter ontbijt ik beduidend meer dan in de zomer, dus ik maak een flink bord klaar. Toch heb ik, weer die zwangerschap, twee uur later geheid weer zin in iets. Dan pak ik een appel, een peer, of een kop chocolademelk. Of, aiaiai, die heerlijke amandels met cacao en kaneel – levensgevaarlijke dingen!’

8:30 uur

‘Ik ben dol op lang douchen, maar in mijn huidige hoedanigheid vind ik het al snel te warm – het zullen de hormonen wel zijn. Dat zorgt er overigens niet voor dat ik snéller de badkamer uit ben, want de gewonnen tijd compenseer ik ruimschoots met afdrogen; probeer maar eens met een handdoek tussen je tenen te komen met die bolle buik ertussen! Kleren kiezen is dan weer razend simpel: zorgvuldig een outfit uitzoeken en combineren kan ik overslaan. Ik heb nog maar drie setjes die passen, dus de keuze is rap gemaakt. Verlangend kijk ik naar mijn walk incloset vol leuke kleren… die ik allemaal níét aankan. Ach, dat komt wel weer.’

8:50 uur

‘Dit hele ochtendproces kost me normaal gesproken maximaal een halfuur, maar nu doe ik er met gemak twee uur over. Op de dagen dat mijn vriend vrij is, slaan we bovenstaande riedel over – ik trek wel kleren aan, hoor, geen paniek – en gaan we uitgebreid in de stad ontbijten. Ik moet zeggen: ik leer de ochtend steeds beter waarderen. Je hebt veel aan de dag als je zo vroeg opstaat! Niet dat er veel uit mijn handen komt, deze dagen… Ik geniet er nog maar even van, die kleine kan elk moment komen, dan is het gedaan met de rust.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF