fbpx

Het is heerlijk weer, dus tijd voor een BBQ recept! Gegrilde dorade met citroenpesto

De zon schijnt dus steek de BBQ maar aan op deze knusse zomeravond. Voor vanavond staat er een visrecept op het menu van Oil & Vinegar. Dus steek je handen uit de mouwen, pak een lekker drankje en geniet van de voortreffelijk gegrilde dorade filet! 

Binnen no time een heerlijk en gezond gerecht van de barbecue

Dorade is een smaakvol visje uit het Middellandse Zeegebied. En dit visje wordt nog veel smaakvoller met citroen, peterselie en citroenpesto van de gril. Binnen no time heb jij een heerlijk gezond gerecht van de barbecue waarvan je kunt genieten met familie en vrienden. Want een BBQ avond zonder je dierbaren, is natuurlijk geen knusse zomeravond.

knusse barbecue

Het recept voor de BBQ chef

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • Dorades – 2 filets
  • Citroen – 1 stuk
  • Peterselie – 2 takjes
  • Pesto al Limone – 1 potje
  • Peper
  • Zeezout

Zo maak je het binnen no time

  1. Maak de dorades schoon en bestrooi de buikholtes met peper en zout
  2. Snij de citroen in schijfjes en leg ze samen met de takjes peterselie op de dorades
  3. Klem de dorades in een grillrek en leg ze op de barbecue
  4. Verhit de dorades ongeveer 6 minuten per kant en serveer ze met Pesto al Limone. Eet smakelijk!

Tip: de fantastische, frisse pesto met geraspte citroenschil, basilicum en extra vierge olijfolie ‘Pesto al Limone’, kun je vinden bij Oil & Vinegar.

pesto

Nog meer inspiratie voor een aantal verrukkelijke bijgerechten? Chefkok Herman deelt zijn BBQ-geheimen met jou!

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF