fbpx

Het doorbreken van familietrauma’s, hoe doe je dat?

In elke familie zitten onverwerkte trauma’s. Het is ongelooflijk hoe familietrauma’s doorwerken van generatie op generatie. Dit kan wel doorwerken tot zeven generaties later! Helaas worden deze vaak in de ‘doofpot’ gestopt, waardoor ze regelmatig bij een kind in een latere generatie terecht komen en deze kunnen gaan leven volgens de norm: ‘het zal mij niet beter gaan dan het jou gaat’. En dat, terwijl het betreffende trauma niet eens van het kind zelf is.

Regelmatig krijgt coach Eva Walgemoet in haar praktijk aanvragen voor kinderen. Ouders zijn dan in eerste instantie verbaasd dat ze niet met hun kind wil werken en wel met hun als ouders zijnde.

Vaak is het zo dat als ouders een familieopstelling sessie bij mij doen, er daarna geen hulp meer nodig is voor het kind. De ‘problemen’, ‘het gedrag’, ‘de opeens opkomende allergie’ is vaak verdwenen na de sessie met ouder(s). Wellicht herken jij jezelf hierin, je bent inmiddels volwassen en je leeft met het gevoel dat je niet je eigen leven leidt. Dat kan ook als je voelt dat je het best voor elkaar hebt. Het voelt zwaar, terwijl anderen om je heen vinden dat je geen reden hebt daartoe. Ik heb gasten in mijn praktijk mogen ontmoeten die er helemaal doorheen zaten, zo’n zwaar gevoel hadden en alles donker zagen en voelden. Er was geen lichtpuntje meer. Zelfs zo donker dat ze dachten aan zelfdoding, schrikbarend en heftig!

Ze kregen ergens mee dat een familieopstelling sessie wellicht deze donkere tunnel kon doorbreken en wilden dit toch nog proberen, gelukkig! (Als jij dit leest en je in dit gevoel herkent, zorg dan alsjeblieft dat je hulp zoekt, waar dan ook! Dit gevoel kan echt verlicht worden en je kunt dit doorbreken.  Je kunt mij bereiken via de info onder deze blog).

Tijdens de familieopstelling sessie werken we met houten poppetjes en gaan we vanaf de voorouders tot aan eventuele (klein)kinderen alles van generatie op generatie neerzetten vanuit mijn metafoor De Familiekeien (Family Boulders). Wat ik veel zie in mijn praktijk, is dat er bij moeder, oma of overgrootmoeder een trauma is voorgekomen, waar weinig tot geen aandacht aan is besteed. Zeker in die tijd werd er niet over gesproken. Dit trauma heeft dan geen plek kunnen krijgen en wordt doorgegeven aan de volgende generatie, waardoor kinderen en later zij als volwassene hier enorm veel last van kunnen krijgen, zonder zich daar bewust van te zijn.

Hoe kan ik deze trauma’s doorbreken, hoor ik je denken?

Het doen van een familieopstelling sessie is hierin een mooi voorbeeld. Samen kijken we waar het trauma is ontstaan. Het proces van erkenning (wat is er voorgevallen?), acceptatie (voelen en zien hoe heftig dit was, primaire emoties toelaten) en vanuit daar loslaten (wat niet van jou is). In dit geval heeft dit trauma niets met jou te maken en kan je na dit te hebben aangekeken, weer ‘teruggeven’ aan wie dit overkomen is. Dit proces speelt zich af in je hoofd en hart (lichaam), de betreffende persoon hoeft niet meer in leven te zijn, je hoeft geen gesprek aan te gaan met iemand.

Juist een familieopstelling sessie (en wees je ervan bewust dat iedereen dit op zijn of haar manier doet. Ik werk bewust met poppetjes om zo jouw totale systeem in beeld te brengen en niet maar een klein gedeelte) geeft hierin veel inzichten, verlichting en een bepaalde verzachting.

Mijn missie is om de wereld lichter en zachter te maken, voor jou, en ook zeker voor de generaties na jou. Door jouw familiesysteem in beeld te brengen kan het leven steeds een beetje mooier en makkelijker worden, waar je des te meer van kunt genieten.

Ik wens jou een Hartverwarmend 2023 toe met mooie inzichten.

Liefs,

Eva Walgemoet

𝐑𝐞𝐭𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐌𝐄 𝐂𝐚𝐜𝐚𝐨 𝐂𝐞𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐢𝐞 𝐨𝐩 𝐯𝐫𝐢𝐣𝐝𝐚𝐠 𝟐𝟕 𝐣𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢 𝐯𝐚𝐧 𝟏𝟗:𝟎𝟎-𝟐𝟐:𝟎𝟎 𝐮𝐮𝐫

Een cacao plantceremonie, waarbij je het liefdevolle plantmedicijn cacao krijgt 💛. Dit plantmedicijn nodigt je uit om contact te maken met je hart en intuïtie, ontgift je lichaam, geeft je immuunsysteem een boost en heeft een helende werking. Het brengt je gedachten tot rust en brengt je weer bij jezelf.

• Deze reis neemt ons mee terug naar onszelf. De avond bestaat uit het doen van mooie meditaties om dichter bij jezelf te komen, te ontspannen en los te laten. Ook yoga nidra komt voorbij. We eindigen deze liefdevolle avond met Ecstatic Dance, een vorm van loslaten d.m.v beweging hoe jij op dat moment voelt dat je moet bewegen, zonder de druk van buitenaf.

• Loslaten, zelfliefde, ontspanning, verbinding zijn de thema’s van een avond als deze. De cacao die ik gebruik om te drinken komt direct vanuit de boer in Guatemala, biologisch geteeld. Het wordt traditioneel bereid vanuit de Maya’s. De cacao is minimaal verwerkt, waardoor alle gezonde en actieve voedingsstoffen bewaard blijven.

• Ben je geïnteresseerd om op vrijdagavond 27 januari 2023 van 19:00-22:00 uur deze avond te ervaren? Laat dit vooral weten via een privébericht of het contactformulier van de website (link in bio). Er zijn nog maar een paar plekjes vrij!

• Deze ceremonie zal plaatsvinden in een pittoreske kapel in Dieren🙏🏻.

• De waardevolle investering in jezelf is €75,-🤎

Ontmoet ik jou op vrijdag 27 januari om 19:00 uur? 💛WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF