fbpx

Held In Eigen Verhaal van Iris Enthoven: Veronique heeft alopecia en nergens op het lichaam meer haar

Iedere zondag lichten we een podcastaflevering van Held In Eigen Verhaal uit, de podcast van Iris Enthoven. In de podcast staan verschillende inspirerende mensen centraal die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt, maar in staat waren dit om te zetten in iets positiefs. Dan ben je een held. En dat verhaal moet vertelt worden. Deze week delen we het gesprek tussen Iris en Veronique over de haarziekte alopecia.

Iris: ‘Uit het niets kreeg de kerngezonde Veronique Pardoen (26) last van haaruitval. Binnen twee weken zat er nergens op het lichaam nog haar. Al snel volgde de diagnose ‘Alopecia’. In deze podcast vertelt zij haar verhaal en hoe alopecia haar leven veranderde. Van een hoopje ellende en weer terug wonen bij je ouders, tot trots op je kale kop!’

‘Op een gegeven moment dacht ik: ‘Ik wil kaal de deur uit, maar dat ga ik even rustig opbouwen’. Eerst met een sjaaltje om en make-up op. Toen stond ik op het perron op de trein te wachten met een sigaret, want ik rook. Er kwam een vrouw van een jaar of 60 naar me toe en ze zei: ‘Roken terwijl je kanker hebt? Dan kan je net zo goed voor de trein springen.’ Ik ben niet zo’n ochtendmens dus ik reageerde: ‘Ten eerste, ik ben niet zo’n ochtendmens, dus hou je bek. Ten tweede, ik heb geen kanker. En ten derde, bemoei je met je eigen zaken,’ vertelt Veronique.

De podcast bekijken? Klik dan op de YouTube-video hieronder:

 

Over Iris Enthoven

iris

 

Iris Enthoven (8 maart 1994) is presentatrice en side-kick bij Radio 538, bekend van verschillende programma’s, podcast en haar eigen sociale mediakanalen.

Daarnaast presenteert zij verschillende evenementen voor Red Bull en bijvoorbeeld ook de 30 uur live TV-dansmarathon.

Sinds 2020 is Iris ook werkzaam bij radiozender 538 als vaste side-kick en presenteert ze diverse online formats voor 538 waaronder ‘De Laatste’ en ‘Platenbazen’.

Naast alle presentatie klussen startte Iris de podcast ‘Held in Eigen Verhaal’. Al snel was dit #4 grootste podcast in Nederland.

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IRIS ENTHOVEN (@irisenthoven)WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF