fbpx

Held In Eigen Verhaal van Iris Enthoven: Joseph zat 1637 dagen onterecht vast in de gevangenis in Marokko

Iedere zondag lichten we een podcastaflevering van Held In Eigen Verhaal uit, de podcast van Iris Enthoven. In de podcast staan verschillende inspirerende mensen centraal die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt, maar in staat waren dit om te zetten in iets positiefs. Dan ben je een held. En dat verhaal moet vertelt worden. Deze week delen we het gesprek tussen Iris en Joseph Oubelkas over zijn onterechte gevangenschap in Marokko.

Iris: ‘Joseph Oubelkas wordt op 24-jarige leeftijd in Marokko onterecht veroordeeld voor drugssmokkel. Hij krijgt 10 jaar lang celstraf en beland onschuldig in een gevangenis in Marokko. Onafhankelijk onderzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken wijst uiteindelijk uit dat er echt geen enkel bewijs is en na 1637 dagen komt hij vrij. Sterker, positiever en veerkrachtiger dan ooit. Wat doet gevangenschap je realiseren? En hoe kan je altijd het beste ervan maken?’

Joseph: ‘Ik zat daar in hokken die gewoon overvol zaten en vies zijn. Dan word je daar gewoon tussen gesmeten, tussen de kakkerlakken en ratten en mag je het zelf uitzoeken. Gaandeweg heb ik wel vriendschappen opgebouwd. Ik kwam erachter dat iedereen een verhaal heeft. Je denkt dat er in de gevangenis alleen maar zware criminelen zitten. Dat blijkt toch anders te zijn. Je krijgt begrip voor sommige mensen. Niet dat je de daad die ze hebben verricht goedkeurt, maar soms was dit iemand zijn enige uitweg.’

Beluister de aflevering op Spotify: 

Over Iris Enthoven

iris

 

Iris Enthoven (8 maart 1994) is presentatrice en side-kick bij Radio 538, bekend van verschillende programma’s, podcast en haar eigen sociale mediakanalen.

Daarnaast presenteert zij verschillende evenementen voor Red Bull en bijvoorbeeld ook de 30 uur live TV-dansmarathon.

Sinds 2020 is Iris ook werkzaam bij radiozender 538 als vaste side-kick en presenteert ze diverse online formats voor 538 waaronder ‘De Laatste’ en ‘Platenbazen’.

Naast alle presentatie klussen startte Iris de podcast ‘Held in Eigen Verhaal’. Al snel was dit #4 grootste podcast in Nederland.

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF