fbpx

Heerlijke zalmsalade

Zalmsalade zelf maken is erg eenvoudig en kost je slechts 10 minuten om te bereiden met dit heerlijke recept. De smaak is fantastisch, heerlijk romig en fris tegelijk. Perfect voor op een volkorenboterham als lunch of ’s avonds op een toastje.

Wat je wel nodig hebt is een keukenmachine of een staafmixer omdat we er een echte smeersalade van maken. Vervolgens snijden we een uitje fijn en voegen we kappertjes toe voor de knapperigheid.

Zalm uit blik

Voor het maken van de zalmsalade gebruiken we zalm uit blik met het MSC keurmerk. De zalm wordt bijna altijd wild gevangen en is dus geen kweekzalm. Bekijk de verpakking van het blik om dit zeker te weten. De zalm zit in het blik met de graten en ruggengraat erbij. Lijkt vreemd, maar dat geeft een heerlijke smaak. De graatjes worden bovendien zo zacht dat je ze niet hoeft te verwijderen. De ruggengraat haal je er eenvoudig tussenuit.

Dit heb je nodig
  • zalm uit blik – 400 gram
  • ei – 2
  • verse dille – 5 gram
  • tomatenpuree – 1 eetlepel (1/2 klein blikje)
  • mayonaise – 2 eetlepels
  • mosterd – 2 theelepels
  • rode ui – 1
  • kappertjes – 2 theelepels
  • zout – naar smaak
  • citroen – ½
Zo maak je het
  1. Kook twee eieren hard
  2. Laat de zalm uitlekken in een zeef en vis de ruggengraat eruit
  3. Doe de zalm in een keukenmachine samen met de hardgekookte eieren, mayonaise, tomatenpuree, mosterd en sap van ½ citroen
  4. Mix tot een gladde massa en doe in een schaal
  5. Snipper de ui en snijd de verse dille fijn
  6. Roer de ui en de dille samen met de kappertjes door de zalmsalade heen
  7. Breng op smaak met een klein beetje zout

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF