fbpx

Heb jij ook vaak de gedachte dat je niet goed genoeg bent? Dit kan helpen!

Soms laten we ons afschrikken iets te doen, omdat we denken het niet te kunnen. We zijn bang dat we niet goed genoeg zijn. We luisteren naar andermans mening en hebben het idee dat een ander toch veel beter is. Maar waarom? Waarom is een ander beter dan jij? Onze body & mind expert, Rinske, geeft haar visie hierop én heeft voor jou wat tips.

Kijk eens naar al jouw mooie kwaliteiten. Juist dat, dat wat jij een ander en de wereld kunt bieden. Kunt geven met jouw UNIEKHEID.

https://www.instagram.com/p/BypUHw1oFuW/

Passie

Schrijven heb ik altijd leuk gevonden. Ik heb in moeilijke periodes gezeten, waardoor het voor mij prettig was om van mij af te schrijven. Het was een manier om het uit mijn hoofd kwijt te zijn en tegelijkertijd om het later terug te kijken. Waardoor ik kon zien hoe ver ik op dat moment was. Door alles wat ik meemaakte, zei ik: ‘Ooit schrijf ik een boek!’ Ik ben weleens begonnen, maar na een paar bladzijdes stopte ik dan weer. De hunker om te schrijven bleef en daarom begon ik met het schrijven van nieuwsbrieven aan mijn leerlingen. Ik wilde hen, buiten nieuws, iets meegeven, een mooie spreuk met daarbij een bijpassend verhaal. De reacties waren goed en ik bedacht op een dag om de redactie van WENDY aan te schrijven, want wat had ik te verliezen?

Blij verrast

Na het versturen van mijn e-mail met daarbij een van mijn columns, werd ik blij verrast door hun reactie. Graag wilden zij met mij in gesprek… Ik stond te springen in de kamer! Dit is zo GAAF! En tegelijkertijd voelde ik angst opkomen. Wie ben ik om voor WENDY te schrijven? Ben ik wel goed genoeg? Ik herpakte mijzelf, want wat ik deed was WENDY groter maken dan mijzelf waardoor ik mezelf ging kleineren. Het voetstuk waarop ik het plaatste haalde ik naar beneden, zodat het gelijk stond, want aan mijn schrijven verandert niks. Opnieuw bekeek ik alle positieve en mooie reacties die ik de afgelopen tijd heb mogen ontvangen. Hoezo niet goed genoeg? Dit is wat ik wilde, een groter bereik met mijn schrijven. En die kans, die krijg ik nu.

Heb jij het idee dat een ander altijd beter is dan jij?

Schrijf dan eens voor jezelf op:
1) Wat maakt, naar jouw idee, dat de ander beter is of het beter heeft? Zal diegene ook niet zijn of haar onzekerheden hebben?
2) Schrijf al jouw kwaliteiten op. Wat maakt jou UNIEK!
3) Stel een affirmatie op. Een positieve, korte en krachtige zin (zoals in mijn geval: Ik kan schrijven) en herhaal deze voor jezelf een aantal keren per dag. Zo wordt jouw affirmatie werkelijkheid.

Laatst las ik een artikel over iemand die een berg beklom. De foto’s op de top waren fantastisch. Uitkijkend over een prachtig landschap stond hij daar met een brede glimlach. Maar de weg ernaartoe was vreselijk. Het was warm, er waren veel vliegen en de klim was lang. Vaak zien we alleen dat mooie, prachtige plaatje, maar in hoeverre kennen we het verhaal erachter?

Over Rinske

Rinske behoort vanaf nu tot een van onze vaste gastbloggers. Ze is onze body & mind expert en gaat jullie de komende tijd veel vertellen over dit onderwerp. Ook is yoga een groot deel van haar leven. Ze geeft lessen en gaat al jullie vragen op het gebied van yoga beantwoorden. ‘Ik laat mijn droom uitkomen, laat vastigheid los, maar heb vertrouwen op dat sterke gevoel in mij.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF