fbpx

Heb jij een oude ziel?

In het algemeen kun je stellen dat we allemaal een oude ziel zijn, maar sommigen van ons zijn hier toch al veel langer dan andere. Dolores Cannon schreef voor Nieuwetijdskind Magazine een artikel over hoe je er erachter kunt komen of jij een oude ziel bent of niet.

Volgens Dolores Cannon is het om een oude ziel te worden nodig dat we vele malen incarneren als levenloze objecten, planten en dieren voordat we menselijk worden. Dan, als we mensen zijn, moeten we nog steeds vele malen dit proces doorlopen, om alle lessen te leren die we nodig hebben. Maar hoe kun je weten of je een oude ziel bent?

Je begrijpt veel van de diepere lessen van het leven

Voor sommige mensen is het moeilijk om te begrijpen dat de ziel van een kind veel ouder kan zijn dan de ziel van zijn of haar ouders. Voor deze mensen is dit een teken dat hun ziel waarschijnlijk jonger is dan die van jou. Als je begint te begrijpen waarom je in deze 3 dimensionale werkelijkheid blijft incarneren, dan wordt het duidelijk, net zoals in de film Groundhog Day. In deze film wordt Phil iedere dag wakker om te ontdekken dat het nog steeds 3 februari is, net zolang tot hij uitvindt hoe hij zijn in de weg staande ego kan verslaan, zodat hij kan beginnen met het helpen van anderen.

Je staat als oude ziel in contact met je natuurlijke gaven of hebt er een buitengewone belangstelling voor

Sommige mensen zijn geboren met aangeboren eigenschappen zoals het kunnen helen of paranormale begaafdheden. De waarheid is dat we allemaal deze gaven bezitten, maar een oude ziel is hier meer op afgestemd en is beter in staat om deze gaven toe te passen voor het welzijn van de mensheid. Als je niet over deze gaven beschikt, maar je hebt er wel een grote belangstelling voor, dan is dit het teken dat je ziel probeert deze gaven, die je waarschijnlijk in een vorig leven wel had, weer naar voren te halen.

Je wordt spiritueel bewust

Iedereen bestaat volledig uit energie, maar veel mensen hebben moeite met begrijpen wat dit betekent. Je ziel is alleen maar bewustzijn en liefde. Het heeft een uniek begrip van hoe de matrix wordt uitgespeeld op deze planeet en begrijpt dat alles wat we doen als een collectief, zal helpen om het “ontwaken” van andere te bevorderen.

Een oude ziel is in staat om voorbij te gaan aan je ego

Het is bijna onmogelijk voor wie dan ook om 100% voorbij te gaan aan je ego. Maar, het alleen al bewust zijn van je ego en hoe het je bewustzijn tegenwerkt, is al een zeker teken van de aanwezigheid van een oude ziel. Anderzijds is er helemaal geen ego. Op het punt waarop je terugblikt op je leven, ga je je ego opnieuw ervaren. Dan zul je merken hoe dit het leven van anderen en jezelf heeft beïnvloed.

Dit is het moment waarop je waarschijnlijk een zielcontract zult maken in de hoop het ego niet de overhand te laten nemen en je te verzoenen met de ego-gerelateerde kwesties die je in vorige levens hebt meegemaakt.

Je begrijpt het concept dat je lichaam niets anders is dan een omhulsel voor je ziel

Voordat je geboren werd, koos je niet alleen je ouders, maar ook je levensomstandigheden en de uitdagingen die je zullen helpen om je spirituele groei te bewerkstelligen. Het lichaam wat je nu bewoont is niets anders dan een voertuig voor je ziel. Je naam is iets waar je ziel zich op dit moment aan verbindt. Je hebt natuurlijk in andere incarnaties talloze namen gehad en bent zowel man als vrouw geweest. Je naam, titel en dat soort zaken, zijn iets waar vooral het ego zich mee identificeert, want uiteindelijk ben je oneindig bewustzijn en zitten we allemaal in hetzelfde team.

Een oude ziel heeft een speciale band met lang vervlogen tijden

Heb je ooit een oude film gezien of een kunstwerk uit een bepaalde periode waarbij je een gevoel van herkenning had? Er is een grote kans dat je dan in die periode hebt geleefd en dat dit je kenbaar wordt gemaakt door je cellulaire geheugen (geheugen wat niet alleen in de hersenen huist, maar in de cellen van je hele lichaam en al je organen).

Je hebt een begrip over wat je moet doen om je spirituele vooruitgang af te ronden. Je hebt een begrip van de Universele Wetten en ook wat je nog te doen staat zoals overeengekomen in je zielcontract. Zelfs als je daar niet helemaal zeker van bent dan zullen je Hogere Zelf en je Gidsen ervoor zorgen dat je in de juiste richting wordt geleid.

Je hebt sterk het gevoel dat de aarde niet je thuis is

Heb je ooit zomaar in de lucht gekeken en dan misschien naar een ster ver weg, zo maar, zonder bepaalde reden? Voel je een speciale band met bepaalde sterrenstelsels zoals de Plejaden of Orion? Krijg je een ongemakkelijk gevoel bij oorlogen en corruptie en ervaar je het alsof dit soort dingen niet bestonden op de plaats waar je oorspronkelijk vandaan komt?

Ben je misschien een oude ziel die bereid was om hier naar toe te komen, op dit specifieke moment, om te helpen met de ascentie van de aarde? Als je bevestigend kunt antwoorden op al deze vragen, dan is er een grote kans dat je niet oorspronkelijk afkomstig bent van de planeet aarde.

Een oude ziel heeft een brandend verlangen naar de waarheid en innerlijke wijsheid

Als oude ziel kijk je meestal dwars door de leugens heen die je op de mouw zijn gespeld door religie, de politiek en onderwijssystemen. Alhoewel je heel goed begrijpt dat we één zijn met het Universum, wil je hoe dan ook de waarheid boven tafel krijgen en op die manier anderen helpen met hun bewustwordingsproces. Je bent ook altijd op zoek naar kennis op het spirituele-, metafysische- en esoterische vlak. Je zal informatie veel gemakkelijker absorberen dan alles wat ze je ooit op school hebben willen laten leren.

Je voelt een afscheiding tussen jezelf en de “werkelijke” wereld

Naarmate je het ego en het materialisme achter je laat, zal je merken dat je levensstijl anders wordt. Alhoewel je huidige levensstijl uniek is voor deze incarnatie, schijnt er ook een soort herkenbaarheid te zijn van de richting waarin je gaat.

Je bent nieuwsgierig of je een oude ziel bent of niet

Veel jonge zielen zouden deze vraag niet eens stellen, omdat dit ze niet interesseert. Alhoewel hetzelfde geldt voor veel oudere zielen maar daarvoor zijn andere redenen. Ze weten immers dat ze een oude ziel zijn, maar het is toch leuk om een bevestiging te krijgen die overeenkomt met je spirituele ervaringen. Er zijn vele lessen die we hebben geleerd gedurende onze levens, met als eindresultaat de incarnatie waar je nu mee bezig bent.

Al je vorige incarnaties zijn opgeslagen in je cellulaire geheugen en kunnen worden opgeroepen door regressie. Veel van de mensen op deze planeet zijn oudere zielen, maar zijn simpelweg nog niet wakker. Zij hebben nog veel te leren en zullen nog vele reïncarnaties nodig hebben in deze 3D-werkelijkheid. Veel van hen die wakker zijn zullen doorstromen naar het volgende niveau in bewustzijn. Het is belangrijk om te beseffen dat het geen race is, omdat we uiteindelijk allemáál zullen winnen.

Lees ook andere artikelen, afkomstig uit Nieuwetijdskind Magazine:

16 tips om beter te aarden

Sterke moeder? Deze 8 eigenschappen heb jij van haar

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF