fbpx

Hannelore onthult haar nieuwe sportieve uitdaging: ‘Helaas moet ik nu ook echt gaan afvallen’

Deze week werd de knoop doorgehakt en in haar vlog van deze week onthult Hannelore Zwitserlood wat haar nieuwe sportieve uitdaging wordt. En dat wordt een nog grotere uitdaging dan de TRIATLOOR verklappen we alvast. Om dit te kunnen volbrengen zal Hannelore ook echt moeten gaan afvallen. En dat wordt nog wat, want bij Hannelore gaat elk pondje door het mondje…

 

 

Lees de blog van Hannelore: ‘Ik word bloedchagrijnig als ik honger heb’

Je kunt maar beter uit mijn buurt blijven als ik ‘hangry’ ben. Dat wil zeggen: zó hongerig (hungry) dat ik er ronduit bloedchagrijnig (angry) van word. Mijn man weet dat al jaren, mijn kinderen weten dat steeds beter en de rest van mijn vrienden en familieleden zien de bui meestal ook wel hangen. Ik begin te trillen, word licht in mijn hoofd en heb al mijn energie nodig om te kunnen functioneren, waardoor ik er geen erg meer in heb dat ik nogal geïrriteerd overkom of – in het ergste geval – totaal ontoerekeningsvatbaar word. Denk maar aan die tv-reclame met Joan Collins in de kleedkamer van de sportclub die begint te grommen en snauwen, omdat ze een chocoladereep moet hebben.

Eén van de basisregels voor iedereen die gezonder wil gaan eten om af te vallen is: doe geen boodschappen met een lege maag. Je komt dan namelijk gegarandeerd thuis met eten waar ‘snelle suikers’ in zitten, als dat eten überhaupt je voordeur haalt. Je hersenen schreeuwen om brandstof en je gaat voor de snelste oplossing. Logisch, maar jammer en stom.

Afvallen voor spiermassa

En zo belandde ik afgelopen week met een berg stroopwafels in de auto. Ach, eentje kon geen kwaad, want ik had het gewoon écht even nodig, maakte ik mijzelf wijs. En, ach, die ene stroopwafel moet ook gewoon kunnen natuurlijk. Maar ja, daarna staat dat pak stroopwafels thuis in de kast en je weet nog precies hoe heerlijk dat smaakt. En dat gaat elke keer door je hoofd als je de kast opendoet en de stroopwafels ziet. Je begrijpt dat het dus uiteindelijk niet bij één stroopwafel is gebleven…

Het is een dooddoener van jewelste, maar het is écht waar dat elk pondje door het mondje gaat. Oké, bij de één gaat dat wat sneller dan bij de ander en sommige mensen kunnen er om medische redenen écht niets aan doen. Maar – en dan ben ik even heel eerlijk – bij mij valt elk extra pondje te herleiden tot een koekje, ijsje, kaasje, glaasje port, sushi of chocola.

Dat kan vanaf nu niet meer, want Loor gaat door! In de vlog van deze week onthul ik wat mijn nieuwe sportieve uitdaging zal zijn. Dat wordt écht zwaar en om dat te redden moet ik zelf minder zwaar worden, haha! Elke extra kilo is er één teveel voor mijn gewrichten, dus met mijn huidige lijf ga ik het niet redden. Begrijp me goed, ik had er eigenlijk inmiddels wel vrede mee dat ik een stevige tante ben en ik ben helemaal vóór de nieuwe bodypositivity-trend op sociale media. Maar ik wil fitter en sterker worden en mezelf uitdagen, en dat gaat gewoon beter met een wat lager gewicht en meer spieren. Dat wordt dus afvallen, want ik moet vet inruilen voor spiermassa. Ik ben uiteraard wel van plan om dat op een goede, slimme en gezonde manier te doen. Met zo min mogelijk hangry momenten, heb ik thuis beloofd, want dat is voor niemand leuk. Grrrrom.

Hannelore trainde samen met Mike van Dijk voor de TRIATLOOR. Hun gezamenlijk workouts kun je nog steeds meedoen op ons YouTube-kanaalWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF