fbpx

Goed nieuws: vis is goed voor de geestelijke gezondheid

Mensen die veel vis eten, hebben een betere geestelijke gezondheid. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek. Volgens de onderzoekers is er een verband tussen het eten van vis en depressie.

Het onderzoek vond plaats in Europa en toont aan dat de mensen die het vaakst vis eten, gemiddeld 17% minder kans op een depressie hebben. Bij vrouwen daalt de kans op een depressie met 16% en bij mannen maar liefst 20%.

Omega-3 vetzuren

Waarschijnlijk heeft deze ontwikkeling te maken met de hoge hoeveelheid omega-3 vetzuren die in vis zit. De vetzuren zijn enorm goed voor je hersenen en kan eventuele depressie dus tegengaan. Daarnaast zijn mensen die veel vis eten over het algemeen bewuster bezig met hun eetpatroon. Ze leven daardoor vaak gezonder en zijn als gevolg daarvan weer iets gelukkiger.

Ten slotte bevat vis ook nog eens gezonde vetten die de stoffen dopamine en serotonine op pijl houden. Deze stoffen worden meestal hoog gemeten tijdens een depressie. Door de vis worden de stoffen op een normaal niveau gehouden en is er dus minder snel kans op depressie.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF