fbpx

Goed nieuws: groene thee gaat veroudering tegen

We wisten het eigenlijk al, maar nu is het echt bewezen: groene thee is goed voor je! Uit eerdere onderzoeken bleek al dat groene thee de kans op kanker kan verlagen en je bloeddruk verlaagt. Een nieuwe studie toont aan dat groene thee ook fantastisch is voor het verouderingsproces.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen die meer groene thee drinken beter functioneren op oudere leeftijd. Ze hebben bijvoorbeeld geen moeite met de basistaken zoals douchen en aankleden. Groene thee bevat veel polyfenolen. Dit zijn belangrijke antioxidanten die schadelijke stoffen in het lichaam tegengaan. Ze beschermen je cellen tegen beschadiging en gaan daardoor ziekten en veroudering tegen.

Gezonde leefstijl

Hoewel er een verband is gevonden tussen groene thee en gezond oud worden, is het ook goed mogelijk dat mensen die groene thee drinken over het algemeen gezonder leven. Groene thee wordt vaak teruggevonden in diëten die ook veel vis en groenten bevatten.

Verder wordt groene thee het meest gedronken door hoogopgeleiden en door niet-rokers. Ten slotte waren de mensen uit het onderzoek die meer thee dronken socialer en hadden ze meer vrienden en familie om op terug te vallen dan de niet-theedrinkers.

Wij gaan nog even een kop thee zetten! Jij ook toch?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF