fbpx

Goed nieuws: afvallen kan met zoete aardappel

Wil je al tijden afvallen, maar weet je niet hoe? Probeer dan eens wat meer zoete aardappel aan je gerechten toe te voegen. Het is niet alleen lekker, maar helpt ook bij het verliezen van gewicht. Lees hieronder waarom het de moeite waard is om het te proberen.

Zoete aardappel bevat gezonde suikers en is daardoor van nature al licht gezoet. Je kunt het eten als een gezonde snack of er pannenkoekjes van maken. Een behoorlijk goede keuze, want je hoeft geen suiker toe te voegen en je kunt er eindeloos mee variëren.

Je bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd

Door de natuurlijke gezonde suikers zijn zoete aardappelen ook goed voor je bloedsuikerspiegel. Het hormoon dat dit reguleert, krijgt namelijk een boost van de aardappelen en verhoogt zo het niveau van de regulering. Ook blijkt uit onderzoek dat het langzaam wordt verteerd door je darmen. Handig, want zo kun jij je eetlust onder controle houden.

Veel vezels: minder trek

Niet alleen verteren de zoete aardappelen langzaam waardoor je minder honger hebt. Ook bevatten ze veel vezels. Dit versterkt het ‘ik-zit-vol’-gevoel en we weten allemaal dat je afvalt wanneer je minder eet.

Mocht je na al deze zoete feitjes nog steeds twijfelen aan de kracht van de potato? Houd dan in gedachten dat de zoete aardappel ook een bron van vitamine A is. Dit helpt om je immuniteit op peil te houden, je botten te versterken én je gaat er beter door zien.

Ben je enthousiast geworden en wil je inspiratie voor gerechten met zoete aardappels op doen? Ga gelijk aan de slag en bereid een heerlijke salade.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF