fbpx

Gezonde tussendoortjes die toch minder gezond lijken

De klok tikt 16:00 en je krijgt trek. Het liefst grijp je op dat moment naar een lekkere gevulde koek of reep chocola toch? Je beheerst jezelf en maakt de keuze voor een ‘gezond’ tussendoortje. Maar maak je nu wel een gezonde keuze? Wij hebben een lijst samengesteld met de gezonde tussendoortjes die toch minder gezond lijken: 

Rijstwafels
Rijstwafels mogen dan weinig calorieën bevatten maar een rijstwafel geeft je ook weinig vitamines, mineralen en vezels. En juist die vezels heb je nodig voor een goede stoelgang. Bij het eten van een rijstwafel stijgt je bloedsuikerspiegel enorm. Een rijstwafel heeft namelijk een hoge glycemische index. Dit houdt in dat je lichaam de koolhydraten heel snel opneemt wat vermoeidheid en weinig energie tot gevolg heeft.

Smoothie
Het klinkt gezond, een vers sapje met je favoriete stuks fruit. Helaas minder waar. Een sapje met alleen fruit wat kan daar verkeerd aan zijn? Ondanks dat het sapje vezels en vitamines bevat drink je al gauw te veel van dit sapje weg. Doordat er meer dan één stuk fruit verwerkt is in de smoothie, krijg je snel te veel calorieën en suikers binnen.

Granolarepen/mueslirepen
Het probleem met deze repen is dat ze veel suikers bevatten. Let op, ook als er op de verpakking vermeld staat dat de repen 100% natuurlijk zijn. Een reep bevat al snel 150 kcal en samen met het gedroogde fruit, siroop en honing is een mueslireep niet altijd gezond te noemen. Lees de voedingsetiketten en kijk dan vooral naar de hoeveelheid suiker (zo min mogelijk) en vezels (zo veel mogelijk).

Gedroogd fruit
Gedroogd fruit bestaat uit veel suiker. Het is een snack waar je maar van blijft dooreten en je krijgt alleen maar meer zin in zoete snacks.

[green_note title=”Snacken?” text=”Je lichaam heeft eigenlijk geen tussendoortjes nodig. Als je tussendoor wel zin hebt in iets dan kunnen gezonde tussendoortjes voorkomen dat je te veel snoept en snackt.” ]

Nu we dit weten willen we natuurlijk een aantal tips geven voor tussendoortjes die je wel zonder zorgen kan eten:

Vers fruit
Er zijn zoveel verschillende soorten fruit dus varieer hiermee. Ga voor een banaan, die boordevol kalium en magnesium bevat en bloeddrukverlagend is. Of kies voor een doos aardbeien. Een portie van 100 gram telt maar 32 kcal en dan te bedenken dat een hele doos 500 gram is. Daar wil en mag je van snoepen.

Gekookt eitje
Een gekookt eitje is rijk aan B12 en zwavel wat goed is voor je haar en nagels.

Halve avocado
Dat de avocado populair is dat weten we maar wist je dat de vrucht rijk is aan goede vetten, vitamine E, magnesium en vezels. Let wel op de portie die je neemt, een avocado bevat veel calorieën. Hou het bij maximaal een halve avocado.

Handje ongezouten noten
In noten zitten onverzadigde vetten waarvan bekend is dat ze het LDL-cholesterol verlagen. Daarnaast werken noten beschermend tegen hart- en vaatziekten. Hou het bij een handje ongezouten noten want dit is wel een calorierijke snack.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF