fbpx

Gezond worden is heel makkelijk

Je wordt doodgegooid met advies over gezondheid. We moeten sporten, superfood eten, we moeten yoga, wandelen, we moeten, moeten en moeten.

Maar als puntje bij paaltje komt is er gewoon niet genoeg ruimte in een dag voor dit soort activiteiten. Ons leven hangt aan elkaar van dingen die moeten. We moeten werken, zorgen voor onze kinderen, we moeten goed slapen, e-mails beantwoorden, boodschappen doen, we moeten liefhebben, de was doen, vergaderen, naar de kapper en leuke dingen doen.

Stress

We hebben het allemaal druk. Dus denken dat je even makkelijk een paar uur sporten of een paar uur gezond koken aan je drukke week kunt toevoegen, bezorgt je niet automatisch een gezonde levensstijl, maar vooral veel stress. Ongezonde en demotiverende stress.

Niet te veel aanpassen

Dus hoe krijg je het nu voor elkaar om tijd vrij te maken om je levensstijl aan te passen? Radicaal je schema omgooien? Alle slechte gewoontes en rituelen op een dag vervangen? Nee, zo werkt dat niet. Voor niemand.

Lekker langzaam

Een gezonde levensstijl komt door kleine dingen langzaam te introduceren in je vaste routines en rituelen. En door slechte gewoontes die je leven nu eenmaal beter maken beter onder controle te brengen. We zijn nu eenmaal gewoontedieren. Gewoontes maken ons leven nu eenmaal overzichtelijk en beter leefbaar.

Makkelijk

De truc is om je goede intenties te veranderen in goede acties. Stapje voor stapje. Gewoonte voor gewoonte. En dat doe je door één makkelijk gezond ding per dag te doen.

Word je blij van

Makkelijk betekent dat het voor jou werkt, te regelen en te doen is. Makkelijk betekent dat het weinig moeite kost en je dagelijkse patroon van gewoontes en routines niet te veel ontwricht. Makkelijk betekent ook dat je er blij van wordt.

12 gezonde ideeën die iedereen makkelijk kan doen

 • ‘s Ochtends bij de koffie een extra groot glas water drinken
 • Een keer per dag de trap oprennen
 • Elke dag de lunch beginnen met een stuk fruit
 • ’s Middags rond 3 uur een grote mok groene thee of kruidenthee nemen
 • Elke dag 3 minuten plannen waarin je ongestoord uit het raam staart en probeert je hoofd helemaal leeg te maken
 • Elke dag bij het avondeten extra rauwkost op de borden
 • Twee keer in de week een avocado eten
 • Niet meer voor de tweede keer opscheppen
 • Een sigaret per dag en een borrel per week minder
 • Elke dag – als niemand kijkt – lekker dansen op je lievelingsnummer
 • Elke avond even 5 minuten bewust, rustig en diep ademhalen
 • Elke dag voor het slapengaan bedenk je één ding waarvoor je dankbaar bent en zeg je tegen jezelf dat je goed bezig bent

Zonder gedoe

Wie elke dag een makkelijke en gezonde gewoonte introduceert, lukt het om stapje voor stapje z’n levensstijl aan te passen. Kies er een uit de lijst en doe de gezonde activiteit net zo lang tot het een gewoonte is geworden. Begin dan met de volgende. En onthoud: wat makkelijk is, doen we. Zonder tegenwind, zonder moeite, zonder gedoe. En dat is de beste manier om van je intenties gewoontes te maken.

Goed advies voor gewoontedieren
Aan de planners: Graag niet snel publiceren. Te dicht op het nooit meer sportschool artikel van Hedwig. Van het weekend op z’n vroegst


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF