Inspiratie nodig om lekker én gezond te koken? Speciaal voor deze WENDY Health stelde Luuk van Merwijk van Luuks Kitchen een heerlijk gezond weekmenu samen.
Maandag
Ontbijt: Glutenvrije pananenpannenkoekjes met ahornsiroop
Lunch: 2 volkoren boterhammen met tonijnsalade
Diner: Kip kerrie met zilvervliesrijst en spinazie
Dinsdag
Ontbijt: Groene smoothie met avocado, spinazie en citroen
Lunch: Eggmuffins met bacon en tuinkruiden
Diner: Spitskoolstampot met paraham en hamblokjes
Woendag
Ontbijt: Volle kwark met granola en noten
Lunch: Drie volkorencrackers met eiersalade
Diner: Pasta met gerookte kip, spinazie en ricottasaus
Donderdag
Ontbijt: Fruitsmoothie met havermout
Lunch: Groene salade met gerookte zalm en avococado
Diner: Oosterse noodlesoep met garnalen
Vrijdag
Ontbijt: Fruitsalade met appel, peer, mandarijn en gedroogd fruit
Lunch: Volkoren sandwich gezond
Diner: Shakshuka met ei en feta
Zaterdag
Ontbijt: 2 gebakken eieren met bacon (optioneel avocado)
Lunch: Thaise kippensoep
Diner: Bloemkoolpuree met zalmfilet en sperziebonen
Zondag
Ontbijt: Chocomousse van banaan, avocado en cacao
Lunch: 2 boterhammen met verse roomkaas
Diner: Maaltijdsalade met kip, avocado en champignons
Over Luuk
Luuk van Merwijk heft een passie voor gezond koken en deelt via zijn blog luukskitchen.com inspirerende en gezonde recepten.