Gezond ontbijtje: amarantpap

Start de dag met een gezond ontbijtje! Helemaal in het weekend is het extra leuk en lekker om aandacht aan het ontbijt te besteden. Tover jij dit weekend amarantpap op tafel?

Wij vertellen je hoe je ‘m maakt. Easy…

Ingrediënten amarantpap

  • 240 ml amarant
  • 720 ml water
  • 1 el esdoornsiroop
  • 1 el ghee (Indiase, geklaarde boter)
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 1/4 tl kruidnagel

Tip: voor de garnering kun je gedroogde kokosvlokken, granaatappelpitjes of blauwe bessen gebruiken.

Serveren met: Kefir of kokosrijstmelk

Zo maak je deze ontbijt pap:

  1. Spoel de amarant in een fijnmazige zeef onder de kraan schoon en laat goed uitlekken.
  2. Breng met water aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes gaarkoken met een deksel op de pan, proef daarna of het gaar is.
  3. Kook en roer de ghee, kruiden en siroop de laatste vijf minuten mee.
  4. Serveer met kefir (een probiotische melk, te koop bij sommige biologische winkels) of kokosrijstmelk.
  5. Eventueel garneren met gedroogde kokosvlokken, granaatappelpitjes of blauwe bessen.

Eet smakelijk!

Tekst: Claire Ragozzino- Vidya Living | Beeld: Claire Ragozzino- Vidya Living