fbpx

Geluk zit ‘m in de kleine dingen

Geluk? Wat is dat nou echt? We zeggen allemaal wel eens dat we gelukkig zijn of dat we ons gelukkig voelen, maar we laten het ook vaak merken wanneer dit absoluut niet het geval is. Hoe wordt geluk bepaald? Onze blogger, maar ook body & mind expert, Rinske gaat hier dieper op in.

‘Wie niet van het geluk weet te genieten als het komt, moet niet klagen als het hem verlaat’. Afgelopen week las ik dit gezegde van Miguel de Cervantes in een blad. Ik voelde gelijk een rilling over me heen gaan. Een heftige uitspraak, maar tegelijkertijd zit er wel een kern van waarheid in.

Over geluk lezen en horen we vaak. Je hoeft de bladen maar open te slaan en er draait altijd wel iets om geluk. Gelukkig zijn met jezelf. Geluk in de liefde. Gelukkig zijn met wat je hebt. Gelukkig met de mensen om je heen. Geluk hebben. Maar, wat is nou precies geluk? Als ik jou vraag ‘ben jij gelukkig, nu op dit moment met alles?’ Wat is dan jouw antwoord? Sta jij er weleens bij stil hoe gelukkig je bent of wat voor geluk jij hebt?

Routine

Soms kabbelt ons leven zich voort. We staan op, gaan naar ons werk, doen ons ding, komen thuis, maken eten klaar, gaan sporten en duiken iedere avond weer ons bed in. Vervolgens doen we de volgende dag precies hetzelfde. In het weekend ontmoeten we vrienden, hebben we plezier en voor je het weet is het weekend weer voorbij. Voor ons gevoel zijn we dan gelukkig, omdat er niks ‘ernstigs’ aan de hand is.
Maar wat als dat wel zo is? Als iemand in de nabije omgeving ziek wordt, is het geluk dan ineens verdwenen? Terwijl we nog steeds opstaan, naar ons werk gaan, ons ding doen, slapen en in het weekend onze vrienden ontmoeten. Ons leven draait dan, voor even, niet alleen meer om de hier bovengenoemde bezigheden. We worden met onze beide benen op de grond gezet. Puur omdat we ineens realiseren waar het bij geluk nu echt om draait.

Geluk zit van binnen. Diep in jou. In jouw kern.

Onze gezondheid speelt hierbij een belangrijke rol. Want wanneer we ziek worden of iets anders heftigs meemaken merken we dat geluk juist in de kleine dingen zit. ‘s Morgens opstaan en de zon zien stralen, voelen dat je wakker wordt en dat er een nieuwe dag begint, vol met kansen. Dat we dankbaar zijn dat we werk hebben en daarnaartoe mogen gaan. Merken dat het ons verblijdt wanneer we onderweg dat liedje op de radio horen wat ons doet herinneren aan dat ene mooie moment. Het kunnen delen van onze diepste emoties met onze vrienden, je vrij en veilig hierin durven voelen.

Je kent vast dat geluksgevoel. Een sprankeling diep binnen in jou. Vlinders die dwarrelen met wat adrenaline en emotie. Het brengt een brede glimlach of een traan, beide van geluk, met zich mee. Ga eens terug naar dat moment. Wat was voor jou zo’n moment? Zo’n moment heb je vast meerdere keren gekend. Een speciaal moment dat je voor altijd zal koesteren. Het geluksmoment, dat later wegebt, omdat het… een moment is.

Daarom: geniet van jouw geluk. Zoals mijn vriendin die mij vertelde over een veer die zij gevonden had. Ze was er enorm gelukkig mee omdat het haar gegeven was door de natuur. Het lag niet voor niks daar op haar pad. Kijk om je heen, zoek het niet te ver weg. Het zit in de kleinste dingen, die heel groot zijn.

Namasté,

RinskeWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF