FUDGIE CHOCOLATE PIZZA
16 PUNTJES | 20 MINUTEN BEREIDING | 30 MINUTEN BAKTIJD
Vegan, lactosevrij, glutenvrij
Dit heb je nodig:
- 400 gram zoete aardappel
- 200 gram amandelpasta
- 6 el dadelstroop
- 6 el cacaopoeder
- 1 tl vanille-extract
- 2x kokosslagroom (blz. xx)
- Rood fruit
Kook de zoete aardappels tot helemaal zacht zijn, giet het water af en pureer ze tot een gladde massa.
Bekleed een bakvorm (Ø 26 of 28 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 °C.
Mix de zoete aardappelpuree samen met de amandelpasta, dadelstroop, het cacaopoeder, vanille-extract en een snuf zout 2 minuten tot een egale bruine massa. Proef of je het beslag zoet genoeg vindt, voeg anders nog wat dadelstroop toe.
Stort het beslag in de bakvorm en smeer gelijkmatig uit met een spatel. Bak in ongeveer 30 minuten gaar en laat goed afkoelen voor je ’m versiert met de kokosslagroom en het rode fruit.
BEWAREN: max. 3 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer (zonder topping).
KOKOSSLAGROOM
1 BAKJE | 10 MINUTEN BEREIDING
Glutenvrij, lactosevrij, vegan
Dit heb je nodig:
- 400 ml volle kokosmelk
- Scheutje ahornsiroop
Zet het blik kokosmelk de avond voor gebruik in de koelkast. Op deze manier scheiden de kokosmelk en de kokosroom zich van elkaar. Gebruik nooit light kokosmelk, want hierbij gebeurt dit niet.
Schep de kokosroom uit het blik en doe dit in een kom. De overgebleven kokosmelk kun je op een later moment voor een smoothie of curry gebruiken. Klop de room tot een zo luchtig mogelijke slagroom. Als de kokosslagroom een mooie dikte heeft bereikt, mix je er een beetje ahornsiroop doorheen.
Dit is een recept uit het boek Puur Zoet van Mariette van Tuyl