fbpx

Fit het voorjaar in met tips van Mark Tuitert

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Lees dan verder!

De hoogste tijd om die winterkilootjes van je af te gooien en fit het voorjaar in te springen. Er zijn online genoeg tips te vinden over de grote voorjaarsschoonmaak van je huis, het ‘lenteklaar’ maken van je tuin (zelfs je auto). Maar vergeet vooral je lijf niet!

mark tuitert goede voornemens

Dat luie lijf dat lekker binnen heeft kunnen zitten want het was buiten zo koud, en nat en donker! No more excuses! Kruip uit je winterhol om die stamppotten met rookworst, warme chocolademelk met slagroom, Glühwein, chocoladeletters en banketstaven van je af te trainen.

Vervang je lelijke, maar o zo comfortabele fleece huispak voor je trainingsoutfit en bereid je geestelijk voor op de plekken op bovenbenen, billen en buik waar zich wellicht wat ongewenst vet heeft opgeslagen. Geen paniek, de zomer is nog ver weg. Je bent er op tijd bij! Een paar tips:

1. Take it easy

Bereid je geest en dus ook je lichaam voor op inspanning. In je hoofd heb je altijd meer bedacht dan realistisch is.

De ‘No pain no gain’ is in dit geval niet de juiste overtuiging. Geef jezelf een fatsoenlijke opstartfase en ga niet als een dolle twee uur achtereen bootcampen. Dat geldt ook voor een training, verspreid je energie over de hele training.

2. Morgen weer een dag

Ga op tijd naar bed en slaap je slank! Uit verschillende studies blijkt dat mensen die goed slapen overdag gemiddeld minder eten en dus ook niet snel aankomen. Zet ’s avonds de tv eens wat eerder uit, leg je laptop weg of zet je telefoon op tijd op de vliegtuigstand. Pak een boek en bereid  je hersens voor op de welverdiende rust die ze verdienen.

3. Water

Start je dag met een glas lauw water in plaats van een kop koffie of sigaret(!) Sommige mensen zweren bij een glas water met citroensap. Inderdaad bomvol vitamine C, maar het bevat ook vitamine B en belangrijke mineralen zoals calcium, fosfor, magnesium, eiwitten en koolhydraten. Het brengt ook je spijsvertering op gang. Drink de rest van de dag meer water en kruidenthee en stop gewoon even met alcohol. 

4. Vers

Zorg dat je veel vers fruit en groente binnenkrijgt om je voorraad vitaminen en mineralen weer op peil te krijgen. Begin met deze zeer makkelijke groene smoothie om eventuele voorjaarsvermoeidheid uit te buurt te houden:

  • 2 dl Kokoswater
  • handvol spinazie
  • geschilde appel in stukjes
  • stuk verse gember (een blokje van 1 cm)

Gooi het allemaal in de blender of gebruik een staafmixer.

Heel veel succes!’

> Alles blogs van Mark TuitertWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF