fbpx

Fietsen met Leontien van Moorsel: ‘Kom met die billen van de bank af’

Het wandelboek van Leontien en Wendy was een succes en daarom krijg je vanaf maandag 24 oktober bij aankoop van een product van Voltaren bij Kruidvat het fietsboekje cadeau! Om alvast een sneakpeak te geven, delen we deze week een aantal onderwerpen die in het fietsboekje staan. Vandaag delen we het interview met Leontien van Moorsel!

Leontien, waarom is het fietsen door Nederland zo mooi?

‘Toen ik nog topsport bedreef stond ik er niet genoeg bij stil hoe mooi en hoe geweldig het is in Nederland rond te fietsen. Ik was altijd maar bezig met hartslagen en radslagen. Terwijl de schoonheid om me heen steeds weer veranderde van decor reed ik het snot voor mijn ogen, want ik moest beter worden en presteren. Het groen van de heuvels, het geel van de duinen, het blauw van het water, ik zag het gewoon niet. En nu? Ik fiets me de hele dag een lach op mijn gezicht.’

Kom met die billen van de bank!

‘Op de wegen waarop ik vroeger ‘blind’ trainde, zie ik nu alles om me heen. Ik vind het stiekem nog steeds lekker flink door te trappen, maar ik geniet minstens zo van dat heerlijk frisse appeltje of dat lekkere bakkie koffie dat halverwege op me wacht. En daarna gaan we weer, want na de beloning is het weer fijn om gezond alles er af te rijden. Dat laatste –gezond bewegen- is mij zoveel waard en ik gun dat iedereen zo. Zeker in en na de coronatijd en nu weer met een recessie boven ons hoofd is het super belangrijk jezelf bij de kladden te pakken en in beweging te komen. Kom met die billen van de bank af, laat de zorgen even voor wat ze zijn en vul je hoofd en longen met zuurstof, dat is zo goed voor iedereen. Er zijn steeds minder excuses; als je het zwaar vindt lange stukken te fietsen, kun je ook de E-bike pakken en ga je toch de buitenlucht in. Wat inmiddels bewezen is: wie beweegt, voelt zich veel beter. De positieve energie die je van fietsen krijgt is onbetaalbaar. Het brengt je niet alleen een heerlijk gevoel in je lijf, het geeft ook je brein rust en ruimte. Fietsen is terug naar de basis gaan. Je smeert een boterhammetje, doet je bidon vol met water en als je dan op de allermooiste plek even stopt, picknick je in alle rust, luister je naar de vogels en ben je onwijs trots op jezelf.’

Leontien van Moorsel

Fietsboekje

‘Het fietsboekje helpt je met het uitzoeken van de mooiste en leukste routes in Nederland. Er staan ook drie heel persoonlijke van mij in, routes die echt bij mijn leven zijn gaan horen. Mijn tip: kies die route die het beste bij jou past. Je weet zelf hoeveel kilometers je ongeveer aankunt en of je het leuk vindt een beetje te klimmen of juist alles vlak wil houden. Hoe dan ook: houd het leuk voor jezelf en geniet van al het mooie om je heen. En blijf bewegen, blijf gezond, blijf happy. Heel veel plezier en inspiratie gewenst’, liefs, Leontien van Moorsel.

Fietsen met Leontien en Wendy

Benieuwd naar alle andere routes, de column van Kasper van Kooten en de favoriete routes van Leontien, Wendy, Hein Vergeer en Yvonne van Gennep? Haal dan snel het fietsboek in huis! Het fietsboek is vanaf maandag 24 oktober verkrijgbaar bij aankoop van producten van Voltaren bij Kruidvat.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF