fbpx

Female Sensual Qigong helpt je uit je hoofd en in je lijf

Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst gericht op versterking van je levenskracht (Qi), verbetering van je gezondheid, vitaliteit en het geven van rust en ontspanning. Joyce Virani inspireert vrouwen met de door haar ontwikkelde sensuele Qigong workshops. Door middel van vrij bewegen, dansen, mediteren, visualiseren, zelf massage, geluids- en ademhalingsoefeningen helpt ze vrouwen energie en emoties in hun lichaam te ontdekken, te voelen, te laten stromen, los te laten en te transformeren.

joyce

[green_note title=”Passie” text=”Het is Joyce haar passie je uit je hoofd en in je lijf te helpen waardoor je dieper contact kunt vinden met je intuïtie, hartstocht, creativiteit, verlangens, dromen en je vrouwelijke energie.” ]

Het is haar passie je uit je hoofd en in je lijf te helpen waardoor je dieper contact kunt vinden met je intuïtie, hartstocht, creativiteit, verlangens, dromen en je vrouwelijke energie. In haar workshops komen vrouwen samen om hun innerlijke en uiterlijke schoonheid te vieren en elkaar te inspireren. Wij spraken met Joyce Virani over Sensualiteit, schoonheid en haar carriere als model, sensual Qigong teacher en wellness coach.

Wie is Joyce?

Joyce woont alweer 20 jaar in Amerika, maar komt sinds kort twee keer per jaar naar Nederland toe om haar sensual Qigong workshops ook in haar geboorteland te geven. We vinden het leuk om te merken dat ze in al die jaren haar gezellige Brabantse accent niet heeft verloren. Ze komt, spontaan, warm, stralend en energiek op ons over terwijl ze vertelt hoe ze na haar Universitaire studie in Kunstbeleid en Management in Amerika beland. Tijdens haar studententijd breekt ze namelijk door als internationaal model voor bekende bladen zoals Vogue, ELLE en Cosmopolitan waarvoor ze de hele wereld over reist. Het modellenwerk brengt haar in aanraking met verschillende mensen en culturen terwijl ze in haar studententijd hechte vriendschappen creëert waarvan er vele 30 jaar later nog steeds in haar leven zijn.

Balans

Het is juist die balans waar ze zo van heeft genoten. Waar ze moeilijker balans in kan vinden is tussen het doen en het zijn. Haar leven is bruisend, hectisch en vol gepland waardoor ze vaak weinig tijd neemt om voor zichzelf te zorgen en gewoon even lekker te zijn. Ze vertelt dat ze dat als kind al moeilijk kon. Altijd bezig, altijd aan het rondrennen, zingen en dansen, knutselen, sporten, kletsen en springen. Altijd doen. Ze ziet dit dan ook als de reden waarom ze op haar 39ste na de bevalling van haar tweede kind met de ziekte van Graves (een auto-immuunziekte waarbij de werking van de schildklier wordt aangetast) wordt geconfronteerd.

[green_note title=”Balans” text=” Langzaam leerde Joyce balans te vinden tussen doen en zijn, geven en nemen, te verzachten, zich over te geven, perfectionisme en controle los te laten en te vertrouwen.” ]

“Mijn hartslag was 100 in rust, ik had constant honger maar viel heel erg af en ik had het gevoel dat ik vast zat in een sneltrein die ieder moment van de rails af kon vliegen. Mijn lichaam draaide op volle toeren op alle gebied waardoor ik me vreselijk opgejaagd, nerveus en onrustig voelde. Ik wist dat ik een manier moest vinden om beter te worden en moest leren naar mijn lichaam te luisteren. Een les die ik nog niet geleerd had. Ik moest rustig aan doen, voor mezelf zorgen en om hulp vragen. Ik moest leren te ontvangen, zachter te worden, me te ontwapenen, los te laten en te zijn!”

Langzaam leerde Joyce balans te vinden tussen doen en zijn, geven en nemen, te verzachten, zich over te geven, perfectionisme en controle los te laten en te vertrouwen. Ze leerde uit haar hoofd en in haar lichaam te gaan zitten. Minder te denken en meer te voelen. Een les die ze nooit volledig had kunnen leren zonder de ontdekking en beoefening van de prachtige genezingspraktijk van Qigong.

“Ik wist dat ik op zoek moest naar een manier om te ontspannen. Ik had al eens eerder Yoga en meditatie lessen genomen, maar was op zoek naar een combinatie van beide. Ondanks het feit dat Qigong aan populariteit in het westen aan het winnen is, is het nog steeds niet gemakkelijk om lessen en workshops te vinden. Ik was na mijn eerste uurtje Qigong meteen verkocht.”

Qigong

Qigong is de voorganger van accupunctuur waarbij energie in stroming wordt gebracht door middel van zachte vloeiende bewegingen, gepaard met geluids- en ademhalingsoefeningen, meditatie, zelf massage en visualisatie. Met het idee erachter dat wanneer energiestromingen uit balans zijn, je mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek ook uit balans kan raken. Qigong bevordert een goede bloedsomloop, nachtrust, je spijsvertering en lichaamshouding. Het versterkt je hormoonhuishouding, immuunsysteem en zenuwstelsel. Het geeft rust, ontspanning en energie. Het is gemakkelijk te leren, kan zittend, staand en liggend gedaan worden.

unnamed file Female Sensual Qigong helpt je uit je hoofd en in je lijf

Denisejeanphotography.com

[green_note title=”Qigong” text=”Door regelmatig Qigong te beoefenen, heb ik geleerd hoe ik uit mijn hoofd en in mijn lichaam kan komen. ” ]

“Qigong heeft me niet alleen helpen genezen van mijn schildklierziekte, maar ook een enorme invloed gehad op mijn gezondheid en algehele welzijn. Door regelmatig Qigong te beoefenen, heb ik geleerd hoe ik uit mijn hoofd en in mijn lichaam kan komen. Door mijn ademhaling en energie naar mijn buik te sturen, kan ik me nu beter verbinden met mijn intuïtie en vrouwelijke essentie. Vanuit mijn kern voel ik me dieper verbonden met mezelf en anderen. Ik heb meer rust gevonden en kan daardoor beter naar mijn lichaam en diepe verlangens luisteren. Ik kan ook beter en sneller aanvoelen wat het is dat ik nodig heb. Ik heb geleerd dat ik zacht en sterk kan zijn, kwetsbaar en moedig, vrouwelijk, sensueel en krachtig.”

Tijdens haar zoektocht naar genezing, balans, harmonie, zelfzorg, zelfliefde en ontwapening voltooide Joyce niet alleen velen uren in Qigong training, maar ook een intensieve studie aan het Institute for Integrative Nutrition (IIN) waar ze de titel Wellness Coach behaald. Ze besluit Qigong, Coaching en haar levenservaring als reizend model, student en moeder in een workshop samen te vatten die ze Sensual Qigong noemt.

Het is haar passie je in haar workshops ultiem te verwennen met de lessen van Qigong, heerlijke geurende zinnenprikkelende oliën, prachtige muziek, kaarsen, kristallen, tarotkaarten, biologische hapjes en lunch, reflectie en coaching.

“Ik wil mijn vrouwen, energiek, bruisend, uitgerust, sensueel, passievol en hartstochtelijk uit mijn workshop zien komen. Ze gaan ontspannen, zacht, aantrekkelijk, zelfverzekerd en vol ideeën en inspiratie weer naar huis. Dan heb ik mijn doel bereikt.”Joyce Virani

Wat anderen zeggen over Sensueel Qigong

I recently took part in Joyce’s ‘Sensual Qigong’ workshop. Quite honestly, the word ‘workshop’ doesn’t cut it. It’s an experience. One which touched my heart and soul in ways that I wasn’t expecting. It enabled me to channel and focus on me like no other class or workshop has.

It was instead a celebration of what makes us women. What Joyce offers – as a person I might add – not just as a teacher, is a deep and, quite frankly, beautiful and rare opportunity to connect with your inner self. “

workshop

Meer weten?

Joyce Virani is Energy & Wellness Coach en geeft Sensual Qigong Workshops. Ze is moeder van twee kinderen en internationaal fotomodel. Ze heeft een enorme passie om vrouwen te helpen balans te vinden tussen hun lichaam, hart en geest met al hun zintuigen. Als je meer over Joyce wil weten, ga dan naar www.joycevirani.com

joyce Female Sensual Qigong helpt je uit je hoofd en in je lijf

https://www.instagram.com/joycevirani/.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF