fbpx

De favoriete fietsroute van Leontien van Moorsel – Deel 2

Toen Leontien van Moorsel een relatie kreeg met Michael was ze benieuwd of er wel een leuke fietsroute was in Zuid-Holland, waar het stel nu samen woont. Ze ontdekte mooie plekjes en racet nu minder hard over het fietspad om te kunnen genieten van de omgeving. Dit is de favoriete fietsroute van Leontien van Moorsel.

Groene Hart: Vlist

Leontien: ‘Toen ik een jaar of 22 was en verkering kreeg met Michael, dacht ik: o jee, daar gaat mijn mooie rondje door Brabant of Gelderland. Rotterdam, prachtige stad hoor, maar kon je daar ook fietsen? Ik zag mezelf al van stoplicht naar stoplicht gaan. Totdat ik de fietsroute Groene Hart- Vlist ontdekte: hoe mooi was dit! Dan vertrok ik uit Nesselande, zo de stad uit, het groen in, en via Nieuwerkerk aan de IJssel, Moordrecht, Gouda, Haastrecht door naar Vlist. Ik ontdekte een rondje van 80 kilometer, voor mij in die tijd helemaal goed, maar het fijne van het Groene Hart is dat je ook gerust een route kunt vinden van 30 kilometer, wat je maar wil. Er is een heel bekende route: Sla acht op de Vlist, zo genoemd omdat je dan in een soort acht rijdt. Drie uurtjes genieten, voor iedereen te doen.’

Zo’n meid met krullen achter een derny

‘Ik reed in de jonge jaren vaak achter mijn schoonvader Joop aan, die zat op de brommer, een Zundapp. Hij was nogal fors gebouwd. Joop nam alle wind voor meweg, ik snelde erachter aan en dan maar lange einden trainen voor mijn tijdritten of mijn werelduurrecord-poging. We reden dan zo hard dat we gelijk op konden met de lijnbus die er reed. Die mensen in de bus wisten niet wat ze zagen: wat kwam daar nou voorbij rijden, zo’n meid met krullen achter zo’n man op een derny? Ze keken zo verbaasd, dat ik het las in hun ogen: droom ik dit nou? Sommigen herkenden me ook nog. Zo grappig, zoveel om gelachen. Maar dan reden we dus gewoon 55 a 60 kilometer per uur.’

Smalle polderwegen

‘Inmiddels rijd ik veel minder hard en geniet ik van de schitterende omgeving. Och man. Die bruggetjes, de boerderijtjes, de molentjes, alles zo landelijk, je gaat daar helemaal terug in de tijd en waant je in Oud- Holland. Wel oppassen, het zijn vaak smalle wegen, dus soms moet je achter elkaar aan. Maar over die polderwegen fietsend ga je zo genieten van al die prachtige natuur. En als je zo langs de Vlist rijdt en in dat dorp komt of in zo’n ander pittoresk dorpje, neem dan even dat bakkie koffie en appelpuntje in zo’n kneuterig kroegje. Ik houd daar zo van.

Bij Schoonhoven heb je zelfs een paar wielercafeetjes zoals Fausto (vernoemd naar de illustere Italiaanse wielrenner Fausto Coppi) op de Lekdijk Oost 3. Absolute aanrader voor een lekkere stop, geloof mij maar.’

Ladies ride

Fiets mee met de fietstocht van Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk op 2 juli in Rotterdam! Er valt genoeg te beleven met diverse foodtrucks, optredens en wedstrijden. Trommel je vriendin, buurvrouw, kinderen en/of collega’s op, en fiets mee. Iedereen is welkom, dus ook mannen.

De ladies ride staat in het teken van Samen Touren tegen Kanker: samen fietsen voor een betere behandeling van kanker. Per deelnemer gaat een vast bedrag naar de Erasmus MC Foundation. Er zijn routes uitgestippeld van 25, 45 en 80 kilometer. Fiets je het liefst op een racefiets, mountainbike of stadsfiets? Het maakt allemaal niet uit, want je kunt op iedere fiets deelnemen. Het is dit jaar ook mogelijk om een fiets te huren. We gaan er weer een fantastische dag van maken.

Doe mee en schrijf je in!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF