fbpx

Dit is de favoriete fietsroute van Leontien van Moorsel – Deel 1

Als klein meisje fietste ze dapper door het Brabantse groen, maar hoe groter ze werd, hoe meer werden de almaar groter wordende rondjes van Leontien van Moorsel over heuvelen en het prachtige Gelderse landschap geleid. Dit is de favoriete fietsroute van Leontien.

Berg en dal

Leontien van Moorsel: ‘Een meisje van acht was ik. Daar ging ik, op de fiets door het Brabantse land om steeds weer dezelfde rondjes te rijden. Die rondjes van zo’n drie á vier kilometer werden de basis van mijn wielercarrière. We vlogen steevast de Erpse bossen in, waar op iedere hoek onze ouders stonden te vlaggen zodat we wisten welke kant we op moesten. Vanaf mijn vijftiende ben ik zelf een rondje uit gaan stippelen en dat rondje werd groter en groter. Zo kwam ik buiten de grenzen van Brabant terecht in het Gelderse Berg en Dal. Daar sjeesde ik de Zevenheuvelenrug op en beklom ik de Oude Holleweg. Die route begon voor mij vaak in Nijmegen bij een stuwwal en dan ging ik van Beek-Ubbergen zo naar Berg en Dal.

Hoe ouder ik werd, hoe meer kilometers ik weg fietste en hoe gemakkelijker ik heuvelop ging. Daar in Gelderland kun je fantastisch alle disciplines trainen die een wielrenster nodig heeft. Het is er overal even mooi en even groen.

Als in de buurt van pretpark Tivoli het zonlicht op de bossen komt, weet je niet wat je ziet. Zoveel kleuren geel en groen. Daar word ik heel blij van. Soms denk ik wel: zonde dat ik het nu pas zie.’

Smullen

‘Het is niet alleen de schoonheid van dat heuvelachtige gebied die je rustig tot je kan nemen, omdat je klimmen moet en dus wat minder hard rijdt. Het is ook de lucht die je daar inademt. Je longen liegen niet: het is daar gezond. Wat het ook zo fijn maakt, is dat er van allerlei versnaperingen zijn te halen. Ik ga graag naar Pannekoekenhuis De Heksendans, dat zit pal tegenover Tivoli. Ik vind dat zo fijn. Dan heb je een beste inspanning geleverd en dan krijg je zo’n beloning. Dat is echt smullen. En aan het begin van de Oude Hollenweg heb je aan de Rijksstraatweg 191 in Beek Hotel-Café ‘t Spijker. Los dat je daar even extra energie op kunt doen, zijn die mensen daar zo ontzettend relaxed en gastvrij, je voelt je meteen welkom. En als je daar bent geweest, kun je er weer helemaal tegenaan.’

Ladies ride

Fiets mee met de fietstocht van Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk op 2 juli in Rotterdam! Er valt genoeg te beleven met diverse foodtrucks, optredens en wedstrijden. Trommel je vriendin, buurvrouw, kinderen en/of collega’s op, en fiets mee. Iedereen is welkom, dus ook mannen.

De ladies ride staat in het teken van Samen Touren tegen Kanker: samen fietsen voor een betere behandeling van kanker. Per deelnemer gaat een vast bedrag naar de Erasmus MC Foundation. Er zijn routes uitgestippeld van 25, 45 en 80 kilometer. Fiets je het liefst op een racefiets, mountainbike of stadsfiets? Het maakt allemaal niet uit, want je kunt op iedere fiets deelnemen. Het is dit jaar ook mogelijk om een fiets te huren. We gaan er weer een fantastische dag van maken.

Doe mee en schrijf je in!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF