fbpx

Even Weg met Wendy: geniet in Tiny Studio Fest op de Veluwe

Vanaf vandaag testen we elke twee weken de leukste even weg bestemmingen in Nederland. Het is fijn om in de wintermaanden er even tussenuit te gaan, niet alleen in het buitenland, maar ook in eigen land. Deze keer testen we voor jou Tiny Studio Fest uit. Op de grens van de Veluwe en de Achterhoek vind je deze tiny house. 

Wat was de eerste indruk van Tiny House Fest?

Bij de receptie op het park konden we gemakkelijk inchecken, waarna we de sleutel kregen voor onze eigen tiny house (voor één nachtje dan ;).) Tiny Studio Fest ligt samen met andere tiny houses, zoals zusje Jot van dezelfde eigenaar, aan de bosrand van het park. Overal hangen lampjes, in het midden is een vuurkorf waar iedereen kan aanschuiven en er staat zelfs een hot tub. Maar als je het natuurhuisje vanbinnen ziet, word je pas echt verliefd. Op de tiny house staat een mooi gedicht en bij binnenkomst krijg je meteen een inkijk in het gehele natuurhuisje. Een hele moderne, maar knusse sfeer brengt Fest met zich mee. Het is ook mogelijk om Jot + Fest te boeken met bijvoorbeeld vrienden of familie, zodat jullie vlakbij elkaar zijn, maar nog wel jullie privacy kunnen behouden.

Hoe is de accommodatie?

Het is een klein houten huisje, maar daar zie je zodra je binnenkomt niks meer van. Het is zo handig ingedeeld dat de kastruimte bijvoorbeeld onder de trap zit. Ik zag meteen dat deze tiny house met zorg en liefde is ingericht. De makers van Jot + Fest hebben geprobeerd de tiny house zoveel mogelijk natuurlijk, duurzaam en met de hand te maken. Ten slotte hebben ze er een bijpassende inrichting voor samengesteld. Aan de wanden hangen verschillende schilderijen. In de hoek staat een palletkachel die zorgt voor warmte, waar je tegenover op de bank heerlijk kan relaxen. Een ideaal plekje om een spelletje te doen of één van de boeken te lezen, die in de kast liggen. Maak er helemaal een feestje van door de slinger op te hangen.

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

Met een trap kom je terecht bij de slaapkamer. Vanuit het bed heb je zicht op de woonkamer en als je de gordijnen openhoudt ook nog op de natuur! Op het moment dat ik mijn ogen opende, voelde ik mij meteen uitgerust. Het bed ligt heerlijk. Omdat Tiny Studio Fest gelegen is in een rustige omgeving, word je niet gewekt door geluiden van verkeer of andere drukte. In de herfst en winter is het fijn om meteen het palletkacheltje aan te zetten en met een grote kop thee om te bank te kruipen.

Tiny studio Jot+Fest hebben in samenwerking met ‘Mijn lunchtasje’, een heerlijk ontbijt samengesteld die je erbij kan bestellen. Deze bestaat uit een verse jus, een eitje, verse croissant en een belegde baguette. Op die manier kan je er weer een ochtend tegenaan. Als je in de ochtend geen grote eter bent is het geen probleem, dan heb je nog iets lekkers over voor de lunch.

Is Tiny Studio Fest een aanrader?

Ik zou de tiny studio’s zeker aanraden. Hoewel wij in Fest zaten, weet ik zeker dat het ook een genot was als we in Tiny Studio Jot hadden gezeten. Heel leuk voor een paar nachtjes samen met je liefde of bijvoorbeeld je kind. Kom tot rust in de natuur.

Is er in de buurt ook iets te doen?

Op een paar stappen lopen van de tiny studios Jot + Fest staat een hot tub, waar je heerlijk in kan relaxen. Bij de huisjes kan je ook hout bestellen, zodat je gemakkelijk een vuurtje kan maken. Houd er wel rekening mee dat het een paar uur duurt voor hij helemaal is opgewarmd. Maar je kan het ook iets verder van huis zoeken. In Tiny Studio Fest liggen genoeg boeken vol met fiets- en wandelroutes in de omgeving. De Veluwezoom is op zo’n twintig minuten rijden ideaal voor een mooie wandeling. Én wie weet dat je naast de paddenstoelen die langs de route groeien, ook nog wilde paarden tegenkomt! Zeker in de herfst is het feest hier. De bomen geven een roodoranje gloed af en overal is wel iets te zien. Met als letterlijke hoogtepunt de Postbank, het hoogste uitzichtpunt van de Veluwe, waar je echt even een momentje voor jezelf kan nemen. In de lente en zomer staat de Veluwe in bloei, dus ook dan is dit een echte aanrader. Sluit je dag af met een diner in Hanzestad Zutphen, Olburgen of Arnhem. Er is voor ieder wat wils! Je raakt er in een dag niet uitgekeken, dat is één ding wat zeker is.

Bekijk hieronder de beelden van het Tiny Studio Fest

Tiny Studio Jot+Fest is te boeken via deze website.

De komende maanden heeft Tiny Studio Jot+Fest een enorm leuke actie voor jou klaarstaan. Voor drie nachtjes slapen, betaal je er namelijk maar voor twee. Ideaal om ook de sfeer te proeven en de omgeving te verkennen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF