De 10 meest stralende highlights van New York voor een unieke citytrip

New York is een bruisende stad waar niks te gek is en alles kan. Hier kun je van de een naar de andere bezienswaardigheid hoppen. Van prachtige skylines tot de meest grote winkelstraten, musea, shows, party’s en nog veel meer! Wil je tussen alle hectiek van de stad even heerlijk ontspannen? Dat kan in de mooie groene parken van Manhattan en Brooklyn. Voor ieder wat wils. Wij zetten de 10 highlights van New York voor je op een rij. 

1. Bewonder kunst op het dak van Metropolitan Museum of Art

Elke zomer kun je genieten van tentoonstellingen in de Iris and B: Gerald Cantor Roof Garden. Dit seizoen zullen de tentoonstellingen dan ook niet ontbreken! Deze rooftop Garden ligt bovenop het Metropolitan Museum of Art dat pal naast het bekende Central Park in Manhattan staat. Tot oktober kun je de tentoonstelling ‘We Come in Peace’ van Huma Bhabha bewonderen. Je komt alles te weten over kolonialisme en oorlog, en er wordt meer vertelt over de onzekerheid van het leven. Terug in de tijd en een echte cultuursnuiver!

art museum NY

Metropolitan Museum of Art

2. Slapen in luxe tenten en containers met een full-service hotelsfeer

Afgelopen seizoen heeft het nieuwe Collective Retreats op het historische Governors Island zijn deuren geopend. Hier kun je slapen in luxe tenten en containers ontworpen door een professioneel designer. Dat is toch een unieke ervaring! Meteen als je hier binnenloopt kun je genieten van een full-service hotelsfeer met een bijzonder en mooi uitzicht over het water en het Vrijheidsbeeld. Hier kun je je dus echt vrij voelen!

collective retreats

Bron: https://www.collectiveretreats.com

3. Ocean Wonders: Sharks!

Dit is een nieuwe tentoonstelling van het Wild Life Conservation Society’s New York Aquarium in Coney Island. Een hele mond vol! Ben jij een echte sea animal lover? In dit nieuwe gebouw kun je meer dan 115 soorten zeedieren spotten waarbij roggen en haaien zullen niet ontbreken! Leuk voor de whole family!

Coney Island

Coney Island

4. Laat jezelf verplaatsen over het water van New York met NYC Ferry

Sluit je ogen en beeld je in… Jij in een bootje over het water in New York. Van Manhattan en Queens tot Brooklyn en The Bronx. Je laat jezelf verplaatsen van plaats naar plaats terwijl je geniet van prachtige uitzichten vanaf het water. Een adembenemend beeld toch? De Big Apple kreeg er met het debuut van NYC Ferry een pleasant vervoersmiddel bij. Jij als passagier maakt op een nieuwe manier kennis met New York!

Brooklyn

Japanese Garden in Brooklyn

5. Ontdek het groene Central Park met een Citibike

Fietsen door het bekendste park van New York en daarna heerlijk ontspannen aan de drukte van de stad. Central Park is de ideale plek om het groene hart van Manhattan te ontdekken. En het is niet zomaar een groot stadspark, misschien is dit wel de bekendste van de Verenigde Staten. Dus pak pen en papier, schrijf het op je bucket list, huur een Citibike en tick off the box!

Central Park

Central Park

6. Nieuw: eats, drinks, music, vibes bij Pier 17

Een en al muziek, eet- en kijkplezier op een anderhalf hectare grote rooftop van New York’s Seaport District. Dit kan allemaal in het stadsdeel Lower Manhattan bij de nieuwe Pier 17. Van een food markt tot een cinema club tot concerten en evenementen. Beleef het allemaal in het levendige Manhattan!

Manhattan

Manhattan

7. Nieuw: Domino Park

Kijk je ogen uit over de skyline van Manhattan en Williamsburg Bridge in Domino Park! Dit nieuwe park in Brooklyn is ontworpen door het architectenbureau van de High Line. De transformatie is duidelijk zichtbaar: oude pakhuizen zijn verbouwd tot woningen, galeries, winkels en uitgaansgelegenheden. Een verwijzing naar het wereldberoemde gebouw van de Domino Sugar raffinaderij die meer dan een eeuw gebruik was. Zeker een bezoekje waard!

Williamsburg Bride

Williamsburg Bridge over the East River in Manhattan

8. De Broadway weken. Dit wil je niet missen!

Beleef de meest prestigieuze vorm van professioneel theater tijdens de Broadway weken! NYC & Company organiseert van 3 tot 16 september de NYC Broadway Week (deze tickets kun je nu al bestellen). Daarnaast organiseren zij ook van 24 september tot 7 oktober de NYS Off-Broadway Week (deze tickets zijn te koop vanaf 10 september). Koop voor beiden shows 2 tickets voor de prijs van 1 en geniet van de beste shows in New York!

Broadway

Time Square en de Broadway Theaters

9. The US Open

het grootste tennistoernooi van het land is bijna aangebroken. De US Open! Het toernooi begint op 27 augustus tot 9 september in de USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing Meadow, Queens. Get ready for the US Open!

US Open

USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing Meadow, Queens

10. De allernieuwste food trend in New York

Broth ofwel bouillon! Bij Brodo in New York verkopen ze overheerlijke bouillons in to-go mugs. En laat dit nou net de ideale versnapering zijn om heerlijk mee door de straten van New York te banjeren. Nou klinkt een bouillon nogal saai. Water met een zoutig smaakje zou je denken, maar dat is niet het geval! Je loopt naar de counter, je kiest welke ingrediënten je wilt toevoegen aan die saaie bouillon en daar ga je: je eigen samengestelde mug met warme soep. Not boring at all!

eten new york

Even snel een hapje on-the-go

In Nederland is ook niks te gek. Vooral niet als we het hebben over warme broeierige zomeravonden waarop anything can happen. Dit zijn de 4 lekkerste strandtenten om op een zwoele zomeravond te blijven hangen!