fbpx

Even weg met Wendy: een nachtje off the grid met Cabiner

Elke twee weken testen we op wendyonline.nl een even weg-bestemming in Nederland. Want hoe fijn is het om er even een weekend uit te zijn in eigen land! Deze keer testen we voor jou een cabin van Cabiner uit. Na kilometers lopen, kom je uit bij een huisje in de middle of nowhere in Nationaal Park Dwingelderveld & Boswachterij Ruinen.

Wat was de eerste indruk van het natuurhuisje?

Na zeven kilometer te hebben gelopen, komen we met onze bepakking bij het natuurhuisje aan. Tussen de hoge bomen is de cabin te vinden. De cabin is van de voorkant helemaal van glas, waardoor we meteen door het glas kunnen gluren. Het ziet er minimalistisch, maar gezellig uit. Alles wat je nodig hebt, is er. Want zoveel heb je toch eigenlijk niet nodig tijdens een verblijf.

Hoe is de accommodatie?

Om naar binnen te kunnen, loop je naar de achterkant van het huisje, waar de sleutel in een kluisje zit. Deze kluis moet je openmaken met de code die je via de mail krijgt. Ook vind je achter het huisje het hout voor de kachel, want dit huisje is niet zoals elk ander huisje. Je neemt zelf je beddengoed en eten mee. Voor het eten krijg je een locatie door waar een koelkast staat met daarin een tas vol ingrediënten, waarmee je recepten kan maken van Lisa Goes Vegan, die ze speciaal voor Cabiner heeft geschreven. Maar ook pomp je je eigen water uit de grond en kook je je eten op een houtkacheltje. Dat is juist de kracht van deze cabin. Je hebt er geen WiFi en nauwelijks bereik, tijd om helemaal bij te komen. De accommodatie ziet er mooi uit van binnen. Alles is van hout en zo is het één geheel. In een gangetje aan de achterkant is een droogtoilet en douche te vinden. Voordat je de douche kunt gebruiken, moet je dus eerst pompen. Hierdoor waardeer je het water zoveel meer.

Vanuit de cabin kijk je uit op het bos. Voor de cabin kan je je eigen hout hakken, met de hakbijl die aan de muur hangt. In de avond kan je heerlijk buiten zitten, maar kijk uit voor de muggen. Dus smeer je goed in.

off the grid met Cabiner

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

In de nacht kan je genieten van een sterrenhemel (als je geluk hebt ;)). Doordat je een stuk van de beglazing niet kan bedekken, word je vanzelf van het licht wakker. Om 6:15 openden wij ontspannen onze ogen. Je kan meteen weer op pad gaan, of je pakt je slaapmaskertje erbij om nog even na te dutten. We maakten één van de Cabiner recepten als ontbijt: havermout appeltaart. Een stevig, maar heerlijk ontbijtje, waarna we weer op ons gemakje terug konden wandelen!

Is natuurhuisje Cabiner een aanrader?

Zeker! Bij deze cabin ervaar je echt even iets anders. Je komt uit je eigen bubbel, komt tot rust en komt in verbinding tot de natuur. De ervaring die je met iedereen wil delen.

Is er in de buurt ook iets te doen?

Het natuurhuisje bevindt zich midden in het bos. Bij het begin krijg je een kaart van Cabiner, waar niet alleen de route naar het huisje op staat, maar waar je zelf nog veel meer routes op uit kan stippelen. Vlakbij de cabin is een mooi vennetje, waar de eendjes zwemmen. Mocht je liever weer in de bewoonde wereld komen, kan je in Dwingeloo ook leuk rondlopen of wat eten.

off the grid met Cabiner

Bekijk hieronder de beelden van de cabin van Cabiner

Cabiner is hier te boeken: www.cabiner.com

Over Cabiner

Het verbinden van mens en natuur. Dat is de missie van Cabiner. We zijn ervan overtuigd dat dit het begin kan zijn van een positieve verandering. Wie de kracht van de natuur ervaart, voelt zich gesterkt en verbonden. Nieuwe ideeën ontstaan en bezwaren verdwijnen. Precies zo is ook het idee voor Cabiner ontstaan, midden in de natuur.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF