fbpx

Ervaar minder stress en angstgevoelens met behulp van meditatie-apps

Heb jij dat ook weleens? Van die nachten dat je alleen maar wakker ligt, te staren naar het plafond en de slaap niet kan vatten? Eigenlijk heel raar, want je bent ontzettend moe. Toch lukt je maar niet om te stoppen met malen over wat er die dag is gebeurd en wat je nog allemaal moet doen. Je voelt je onrustig en hierdoor lukt het je niet om in slaap te komen.

Uit onderzoek blijkt dat een meditatie-app op je smartphone in 25 minuten de angst wegneemt en de stress verlaagt. Dus wil je graag ontspannen, maar weet je niet goed hoe? Dan zou mediteren via een app jou heel goed kunnen helpen om rustig te worden. Veel mensen denken dat mediteren zweverig is en dat het veel tijd kost, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Mediteren met behulp van een app maakt het een stuk laagdrempeliger. Door te mediteren ervaar je meer focus, minder stress en een betere slaap.

Dit zijn volgens ons de 3 beste apps voor meditatie en mindfulness:

Headspace

Een gelikt en vrolijk ontwerp heeft Headspace, een meditatie-app met sessies van tien minuten. De eerste tien dagen van de app zijn gratis. Daarna betaal je, waarbij het jaarlijkse abonnement met €12,99 het voordeligste is. Headspace is een app die mediteren leuk én simpel brengt, zonder dat het zweverig is. Hierin staan meditatiesessies voor verschillende situaties. Bijvoorbeeld voor wanneer je wilt gaan slapen, maar ook voor als je gestrest bent of juist productiever wilt worden.

And the best thing is: De sessies duren maar een paar minuten!

iOS: 1e 10 dagen gratis, daarna €12,99 (ga naar iTunes)
Android: (ga naar Google Play)
Meer info op Headspace.com

Buddhify

Buddhify is echt geweldig. Sowieso omdat het er prachtig uit ziet en het allemaal erg smooth werkt. Maar ook omdat er zóveel verschillende soorten meditaties in staan. Van meditaties voor bij het wakker worden in bed tot meditaties voor in het vliegtuig (ja echt!) en alles er tussenin. Je kiest uit de waaier je mood of de situatie waarin je verkeert (bijvooreeld: workbreak of traveling) en vervolgens kies je een meditatie die je daarbij vindt passen.

iOS: 5,49 (ga naar iTunes)
Android: €2,49 (ga naar Google Play)
Meer info op buddhify.com

Smiling Mind

Kinderen van tegenwoordig hebben het maar zwaar. Papa en mama slepen ze van school naar de voetbal, dan door naar zwemles en voor het slapen huiswerk maken want ook op school moeten ze presteren. Tegelijkertijd is er de invloed van tv, smartphone en tablet. Meditatie en mindfulness zijn uitstekende middelen om kinderen te wapenen tegen de stress die hierdoor kan ontstaan. Zo redeneerde ook een Australisch team van psychologen dat gespecialiseerd is in therapie voor adolescenten. Ze ontwikkelden de app Smiling Mind speciaal voor kinderen en jongvolwassenen. Meditatie wordt voor deze groep eenvoudig, leuk en daarmee toegankelijk.

iOS: gratis (ga naar iTunes)
Android: gratis (ga naar Google Play)
Meer info op smilingmind.com

Weg stress met WENDY Workshop ‘Minder stress’

Zou jij willen leren om iets relaxter in het leven te staan? WENDY ontwikkelde in samenwerking met stressdeskundige Suzan Kuijsten een online workshop ‘Minder stress’. De workshop duurt vier weken.

stress

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook: 6x de handigste meditatie-apps van het momentWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF