fbpx

Ervaar de kracht van kou en kom in diep contact met jezelf

Onze blogger Lotte is founder van Hartje Yin Yoga en Hartje Amsterdam. Zij organiseert regelmatig retreats zoals ‘Yin on the Rocks‘ waar ze de Wim Hof-methode toepast en Yin yoga combineert met koude training en een ijsbad. In deze blog legt Lotte uit waarom zij gelooft dat dit de ideale combinatie is om om diep in contact te komen met jezelf.

De koudste bergen beklimmen in korte broek? Of kilometers lopen op blote voeten door de sneeuw? Het is haalbaar met de Wim Hof methode. Deze methode kent drie belangrijke pijlers: ademhaling, blootstelling aan kou en mindset. In deze blog laat ik je kennis maken met de kracht van kou.

Tijdens het ‘Yin on the Rocks’ retreat combineren we Yin yoga met koude training en een ijsbad. Omdat wij geloven dat dit de ideale combinatie is om diep in contact te komen met jezelf. En te ontdekken wat je met ademhalingstechnieken en focus kunt bereiken. Jussi Megens was één van de deelnemers aan dit retreat en ziij deelt haar ervaring als deelnemer van ‘Yin on the Rocks’.

“Het bijzondere van dit retreat zat hem in de combinatie tussen yin yoga en Wim Hof methode. Wat deze twee gemeen hebben? Ze gaan beide over overgave, een uitdaging aangaan en je grenzen verkennen. Over naar je lijf luisteren en in diep contact komen met jezelf.”

Waarom is Yin yoga zo goed voor je?

In een lange sessie yin yoga, ga je op zoek naar de weerstand. Yin yoga draait om poses die je voor langere periode aanhoudt. Je stimuleert hiermee je energieflow en je parasympatisch zenuwstelsel wat staat voor rust en ontspanning. In deze sessie leer je je  comfortabel voelen in het oncomfortabele, maar ook je grenzen aan te voelen.

Wim Hof methode

Het koude gedeelte van dit retreat. De ontspanning en uitgebreide voorbereiding en technieken, zorgen voor de juiste mindset die je gedreven en gemotiveerd maakt en de overtuiging geeft dit te kunnen. Achter deze techniek gaat veel kennis en ervaring schuil en uiteindelijk zal dit ervoor zorgen dat je zonder al te veel moeite, in een bak van 180kg ijs zakt. Je kunt altijd je eigen grens aangeven; je kunt volledig kopje onder gaan of het bij pootje baden houden.

Benieuwd naar wat kou voor jou kan betekenen?

Begin eens met experimenteren door koud te douchen. Waarom? Juist omdat een koude douche in het begin niet prettig voelt, is het een ideaal middel om je mentale weerstand een boost te geven. Kou stelt je in staat om te trainen hoe je je gedachten onder controle kunt krijgen. Het brengt je in een zogeheten fight flight modus en door hier controle over te krijgen verdwijnt stress als sneeuw voor de zon.

Het ijsbad is uiteindelijk geen doel op zich. Het doel is fysieke en mentale kracht, meer creativiteit, intensere geluk beleving, en een verbeterde algehele gezondheid. En dat is past echt cool!

78470B53 D451 45BC A07B 95A5C5E17B4C Ervaar de kracht van kou en kom in diep contact met jezelf

Foto: Lotte van KoningsveldWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF