fbpx

Er bestaan geen grenzen, als je die niet ziet

Caroline Casey is een bijzondere vrouw met een bijzondere dosis doorzettingsvermogen en een even bijzonder levensverhaal. Ze is blind, maar dat weerhoudt haar nergens van. Want beperkingen zijn er niet, als je die niet ziet.

Waar haalt ze haar vechtlust en energie vandaan? Waarschijnlijk heeft ze dit voor een groot deel te danken aan haar opvoeding. Caroline kreeg pas op haar 17de te horen dat ze blind was. Haar ouders hebben er bewust voor gekozen om haar op te voeden zonder een idee van beperkingen. Ze leerde met haar beperkte zichtvermogen te leven, zich aan te passen en droomde er als meisje van om coureur te worden, of als Mowgli in Jungle boek tussen de wilde dieren te leven.

Verder kijken

Ze groeide op als een ambitieuze en succesvolle vrouw. Pas toen ze definitief haar zicht verloor en daardoor haar carrière als consultant moest opgeven, kwam de confrontatie met haar beperking. In een persoonlijke crisis vroeg ze zich af wat haar toch al die jaren op de been had gehouden. Juist, het idee dat niets in de weg staat om je dromen te verwezenlijken. Dat verder kunt kijken dan je eigen beperking.

Adviseren en stimuleren

Ze reisde tien maanden door India op de rug van een olifant, om geld in te zamelen voor haar initiatief: Sight Savers. Daarna startte ze een organisatie die bedrijven adviseert en stimuleert om gehandicapte medewerkers in dienst te nemen. Honderden bedrijven in Ierland hebben zich achter haar initiatief geschaard, waarmee dit land een grote voorsprong heeft op het gebied van gelijke rechten voor werknemers met een beperking. Bekijk hier haar indrukwekkende verhaal.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF