fbpx

Elke stad een wethouder van geluk?

Een wethouder van geluk? In Bhutan, in Azië is dit heel normaal. Maar ook bij ons in Nederland, in Schagen is er een wethouder van geluk aangesproken. Iemand die zich bij de beslissingen die in Schagen genomen worden afvraagt of deze bijdragen aan het vergroten van het geluk van de inwoners. 

Wethouder van geluk

En denk maar niet dat deze wethouder traditioneel achter het bureau zit om de beslissingen te nemen. Nee, hij gaat echt in gesprek met de inwoners van de stad over de wijkvoorzieningen, ouderenzorg of de investeringen voor de nieuwbouw. Tijdens de gesprekken met de inwoners worden vragen gesteld als: ‘Bij welke beslissing gaan mensen zich gelukkiger voelen?’ De inbreng van de inwoners bepalen uiteindelijk de beslissingen die de gemeente neemt. Bij elk besluit dat er in de gemeente wordt genomen focust men op het geluk voor de inwoners. Oftewel waar de gemeente geld aan uitgeeft, hoe de handhavers omgaan met geld tot aan waar de ambtenaren zich mee bezighouden. Het gevolg? De inwoners van Schagen denken veel positiever over hun gemeente dan vier jaar geleden.

Poll

Vind jij dat er ook in jouw gemeente een wethouder van geluk benoemd moet worden? Laat je stem horen in onze poll op Instagram en Facebook!  

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF