fbpx

Eet meer chilipepers en leef langer!

We hebben jullie al verteld dat chilipepers overgewicht tegen kunnen gaan, maar het wordt nog beter. Chilipepers kunnen er namelijk ook voor zorgen dat je langer leeft!

Uit onderzoek – dat bijna acht jaar duurde – blijkt dat mensen die veel chilipepers eten, langer leven. De mensen uit het onderzoek die één tot twee keer per week gekruid eten aten, leefden langer dan de mensen die minder vaak pittig aten. Tijdens het onderzoek werd de leefstijl van de personen gemeten en werd er gekeken naar hoe lang ze leefden.

Variatie

Het eten van chilipepers is dus gezond, maar die vlieger gaat natuurlijk niet op wanneer de rest van je voedingspatroon slecht is. Het staat allemaal in verbinding met elkaar; het gaat om het totaalplaatje. De studie laat bijvoorbeeld zien dat mensen die naast chilipepers ook veel alcohol nuttigden, geen hogere levensverwachting hadden.

Haal dus snel een kilo chilipepers in huis en begin vandaag nog met het koken van extra pittig eten! Proberen kan nooit kwaad, toch?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF