fbpx

Carli over het eerste schooljaar van haar kinderen op Ibiza: ‘Het was spannend’

Lieve lezer, Ibiza lover! Deze zomer neem ik, Carli Bisseling, jou mee op onze rollercoaster van onze emigratie naar Ibiza. Ik heb er super veel zin in om met jou de hoogtepunten, de dieptepunten en alles daartussenin te delen, terwijl we ons volledig onderdompelen in ons nieuwe leven op dit betoverende eiland. In deze blog neem ik jullie mee in het eerste schooljaar van de kinderen op Ibiza, de struggles, de tranen en de blijdschap.

De eerste schooldag breekt aan, zowel de kinderen als wij vinden het heel spannend. Ook al spreken we dit niet uit, aan alles is te voelen dat het spannend is. De nieuwe kleren worden aangedaan, ontbijt wordt gegeten en ruim op tijd zitten we in de auto. Vanaf de plek waar we wonen, is het twintig minuten rijden naar school. Ik voel nu echt wel de kriebels in mijn buik alsof ikzelf weer voor de eerste keer naar een nieuwe school ga. En in mijn hoofd denk ik: wat moeten de kinderen dit toch ook spannend vinden. En aan de strakke snoetjes op de achterbank is dit ook echt te zien. Aangekomen op school komen we bij de poorten waar de kinderen naar binnen moeten. Beiden hebben een eigen ingang. De kids staan nog even te twijfelen en knuffelen ons, maar dan gaan ze heel dapper naar binnen. Wow, wat ben ik trots! 

Opluchting

We rijden naar huis en er spookt van alles door mijn hoofd; gaat het wel goed? Wat als ze zich niet verstaanbaar kunnen maken? De hele dag probeer ik de gedachten van me af te houden tot de tijd dat we ze op kunnen halen. Als de school uit is, komen de kinderen naar buiten gerend en hebben ze een grote glimlach op hun gezicht. Ze vertellen in geuren en kleuren over de dag en de lunch was toch echt wel heel gezellig! Tijdens de lunchpauze eten ze gezamenlijk met alle klassen en de juffen een warme maaltijd. Ik voel een zucht van opluchting door mijn lijf gaan. De eerste dag is goed gegaan en daar ben ik heel dankbaar voor.

Opstartproblemen

De hele week gaat het eigenlijk prima op wat opstartproblemen in de ochtend na, waarin de kids echt niet die ‘stomme uniformen’ aan willen. De oudste moppert en huilt een keer dat ze toch echt in Nederland naar school wil, omdat ze daar haar eigen kleren aan mocht. Met veel praten, begrip en heel veel geduld krijgen we deze momenten onder controle en gaan ze, wanneer ze in de auto zitten, weer met een lach naar school.

Ups en downs

De weken erna gaan met ups en downs. Van de juffen horen we richting kerst dat het echt heel goed gaat en dat de kinderen zich verstaanbaar kunnen maken. Fer speelt heerlijk met de kinderen en kan op zijn manier communiceren. En omdat er ook wat kinderen in de klas zitten die Nederlands praten, kunnen zij soms wat voor hem vertalen. Chloé doet het ook heel goed, spreekt al een aardig woordje Spaans en Engels, en kan goed mee met de lessen op school. Ze heeft al een paar vriendinnen, maar ook zijn er af en toe wat lastige momenten omdat ze tijdens het spelen nog niet altijd alles kan verstaan, en hier heeft ze soms verdriet van. 

In de loop van het jaar krijgen de kinderen het steeds leuker op school, naarmate ze vaker playdates, zoals we dat hier nu noemen, hebben en meer kinderen jarig zijn en ze naar leuke kinderfeestjes (de kinderfeestjes worden hier op een andere manier gegeven dan ik in Nederland gewend was, meer hierover in een latere blog meer) mogen. Ontstaan er een aantal vriendjes en vriendinnetjes.

Richting het einde van het schooljaar, zien we aan de kinderen dat ze het echt goed doen. En dat is niet omdat wij hier als ouders zo graag willen blijven. Ik zie dat de kinderen gelukkig zijn, ze komen vrolijk uit school. Ze zijn echt helemaal weg van hun juffen. Bijna elke dag wordt er wel een tekening gemaakt, iets gebakken of geknutseld om aan de juffen te geven. En ik zie ook dat de juffen oprecht hun best doen om Fer en Chloé het zo gemakkelijk mogelijk te maken en hun hulp te bieden. Regelmatig vraag ik ook aan de kinderen of ze het leuk vinden op school en op Ibiza. We praten over de vriendjes en vriendinnen thuis, dat ze deze missen en dat dat ook zeker normaal is. 

De avond voor de laatste schooldag, vallen er bij Chloé wat tranen. Ik vraag aan haar wat er is, en ze zegt: ‘Ik ga juffrouw Tamara echt heel erg missen’. Afscheid nemen van iemand die natuurlijk een rots in de branding is geweest het afgelopen jaar is ook moeilijk. Een vast gegeven en een stabiele factor valt voor de komende maanden even weg. Samen met haar laat ik ook maar even wat tranen, want wat ben ik super trots op ze. We kunnen er allebei om lachen.

Mooie lessen

Het afgelopen schooljaar was nieuw en uitdagend, maar het heeft ons zoveel gegeven. Zowel wij als de kinderen hebben nieuwe mensen ontmoet. We hebben de kans gekregen om op Ibiza te kunnen ‘landen’, te kunnen voelen wat het ons geeft en het heeft ons laten zien dat we een stabiele basis met de kinderen op kunnen bouwen. 

Ik kan niet ontkennen dat het energie en moeite heeft gekost, het is af en toe hard werken met twee kinderen in een vreemd land waar je (nog) niet de taal spreekt. Maar aan de andere kant is dit schooljaar echt mooi geweest, ik ben trots op de kinderen, op Nick en op mezelf. Want ook al was het doodeng om deze stap te maken, wisten we niet waar we terecht zouden komen met de kinderen en hadden we omtrent school nog geen plan toen we vertrokken. We hebben de stap gewaagd. We zijn onze droom achterna gegaan en tot nu toe vinden we het echt in een woord: fantastisch!

Over Carli Bisseling

Carli Bisseling is Health & Lifecoach en verliefd op Ibiza. Sinds september 2022 woont zij met haar man Nick, en twee kinderen op Ibiza. Vanaf deze plek runt zij haar bedrijf, My new Roots Coaching. Waarin ze vrouwen begeleidt die klaar zijn met de dagelijkse sleur en de verantwoordelijkheid willen pakken om weer grip op hun energie en leven te krijgen. In haar programma’s helpt ze hen om vanuit een gezonde basis, voeding, beweging en mindset, het verlangen naar vrijheid en ruimte voor zichzelf te creëren waardoor ze de vrouw en moeder kan zijn voor haar gezin. Deze week start haar programma: Energize your life. Ben je nieuwsgierig naar het programma wat het jou kan bieden? Klik hier.

Om haar missie uit te dragen is ze niet alleen aan het coachen, maar schrijft ze ook artikelen en blogs, is ze werkzaam als docent en is ze haar eigen podcast gestart om andere vrouwen te inspireren. Kijk voor meer informatie over Carli en haar bedrijf op www.mynewroots.nl en volg haar op instagram voor nog meer inspiratie.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF