fbpx

Een trillend ooglid: hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?

trillend ooglid

Het gebeurt ons allemaal weleens: een trillend ooglid. Lastig, maar hoe kom je eraan? En, belangrijker: hoe kom je er vanaf? 

Iedereen heeft weleens last van een trillend ooglid. Het is gelukkig niets ernstig, maar het kan wel vervelend zijn. Het trillen verdwijnt na een paar minuten vanzelf weer, maar soms kan het langer aanhouden.

Oorzaken en oplossingen

Wat zijn de oorzaken van een trillende ooglid? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Oorzaak 1

Het kan zijn dat je je ogen langdurig en intensief hebt ingespannen. Misschien heb je te lang achter je computer of tablet gezeten. Maar ook een te lange autorit kan een trillend ooglid veroorzaken. Het gaat er in ieder geval om dat je je ogen te lang hebt gefocust.

Wat kun je ertegen doen?

Zorg ervoor dat je genoeg pauze neemt. Ga even naar het toilet, of haal thee of koffie voor iedereen, maak een kletspraatje met een collega. Zorg dat je bij een lange autorit om de paar uur even pauzeert of dat iemand anders het stuur overneemt. Alles maar om je ogen genoeg te laten ontspannen.

Oorzaak 2

Vermoeidheid. Heb je een zware nacht gehad of ben je een moeilijke slaper dan is de kans groot dat je weleens last hebt van een trillend ooglid.

Wat kun je ertegen doen?

Zorg dat je genoeg rust neemt en als je moeite hebt met slapen, dan heb je misschien iets aan de tips in deze artikelen:

Oorzaak 3

Ook stress kan de veroorzaker zijn van een trillend ooglid. Doordat je bijvoorbeeld een deadline moet halen, tuur je te lang naar het beeldscherm. Stress veroorzaakt ook slapeloosheid en daardoor raak je weer vermoeid, met als gevolg dat de kans groot is dat je last krijgt van een trillend ooglid.

Wat kun je ertegen doen?

Wil je graag wat relaxter door het leven gaan? Dan is onze online workshop Minder Stress misschien iets voor jou.

Bronnen: Oogartsen.nlSochicken, Stressplein
Beeld: ShutterstockWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF