fbpx

Een oranje recept: wortel-kokossoep

Ter ere van het vrouwen EK blijven we dit weekend lekker in de oranje sfeer komen! En dat gaat lukken met deze gezonde en overheerlijke kokos-wortelsoep.

Deze lepel je lekker op voor de tv tijdens de wedstrijden dit weekend. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 300 gram wortels
  • half blikje tomatenblokjes
  • een teen knoflook
  • halve ui
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 200 ml kokosmelk (half blikje)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • eventueel een handje amandelschaafsel (aanrader!)

Aan de slag!

  1. Snipper de ui en knoflook fijn.
  2. Bak dit samen met het kerriepoeder en gemalen komijnzaad in wat olijfolie aan, totdat de ui glazig is. Ondertussen snijd je de wortels in kleine stukjes of gebruik heel simpel een zakje waspeentjes, daar hoef je niets meer aan te doen.
  3. Doe de wortels bij de knoflook en ui en voeg daar meteen de tomatenblokjes aan toe.
  4. Voeg wat water toe zodat alles onder water staat. 
  5. Je gebruikt geen bouillonblokje bij deze soep, dus breng met wat zout en versgemalen zwarte peper de soep alvast op smaak.
  6. Laat het geheel koken totdat de wortel zacht is.
  7. Ondertussen kun je het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin roosteren. Pureer als de wortel gaar is de soep tot een glad geheel.
  8. Voeg de kokosmelk toe, maar houd een klein beetje achter ter garnering bij het opdienen.
  9. Breng de soep opnieuw aan de kook en zet daarna het vuur uit.
  10. Serveer de wortel-kokossoep met de achtergehouden kokosmelk, het amandelschaafsel en nog wat extra versgemalen zwarte peper.

Beeld: Lekkerensimpel.com



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF