fbpx

Een kater bestrijden: hoe het niet moet!

kater

Heb je flink gefeest tijdens Koningsdag? Dan zul je het waarschijnlijk morgen wel voelen…Een kater is geen fijn gevoel, zeker als je nog plannen hebt de volgende dag. Hier een paar tips om morgenochtend de de kater niet erger te maken dan ‘ie al is.

1. Sinaasappelsap

shutterstock_222495532

Laat die gezonde sinaasappelsap maar even achterwege. Het is namelijk erg zuur, en dat komt je maag absoluut niet ten goede. Die heeft het namelijk al erg zwaar.

Je kunt beter appel- of cranberrysap drinken. De suikers van deze sapjes geven je lichaam energie en water om er weer bovenop te komen.

2. Koffie

shutterstock_263888963

Heb je ook zo’n droge mond na een alcoholische avond dat het wel een woestijn lijkt? Drink dan vooral geen koffie. Door de alcohol in je lichaam ben je gedehydrateerd. Koffie zorgt ervoor dat het alleen maar erger wordt. Drink dus wat water voordat je naar bed gaat. Drink liever lauw water dan koud!

3. Vette hap

shutterstock_128684072

Zin in vet voedsel met een kater? Hoe groot de verleiding ook is, niet doen! Je maag draait al overuren en een vette hap zorgt voor nog meer irritatie in de maag. Een vette hap is wél goed om een kater te voorkomen; vettigheid zorgt ervoor dat je minder alcohol opneemt! Dus hopelijk heb je tijdens Koningsdag genoeg vette happen naar binnen gewerkt.

Je kunt beter een eitje eten in de ochtend. In eieren zit een stofje dat kater veroorzakende stoffen in je lichaam verwijdert. Het maakt trouwens niet uit of je je ei kookt of bakt.

4. Alcohol

shutterstock_279183767

Kwaad met kwaad bestrijden? Doe maar niet! Het zal de kater misschien wat uitstellen, maar door de dehydratatie van je lichaam wordt het alleen maar erger en nog vervelender: de kater duurt alleen maar langer. We verwijzen nog even naar punt 2: drink water!

Bron: Knack, mens-en-gezondheid.nu
Beeld: ShutterstockWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF