Vandaag delen wij een overheerlijk recept van Oil & Vinegar om je vingers bij af te likken. Dus kom in die fruity mood, pak een lekker drankje en geniet van de voortreffelijk gegrilde vijgenspiesjes!
Lekker wikkelen met de pancetta
Zoet en zout bijeen zorgt voor een hypersmakelijke combinatie. De zoute spek en de zoete vijgenbalsamico is een feestje voor je zintuigen. Yum Yum! En aangezien er verse vijgen aan het recept te pas komen, valt het aantal calorieën ook nog eens mee. Vijgen zijn absoluut gezond want een vijg bevat veel vitamines en mineralen. Vitamine A is essentieel voor je huid, vitamine B voor je stofwisseling, de mineralen zijn goed voor hart en bloedvaten en er zitten mega veel vezels in. En zullen we nog een geheim verklappen… Vijgen hebben een geneeskrachtige werking!
Tip: Oil & Vinegar heeft het Italiaanse BBQ-seizoen geopend. So keep calm and BBQ on!
Het recept voor de BBQ chef
Dit heb je nodig voor 4 personen
- Vijgen – 4
- Pancetta – 16 plakjes
- Balsamic Glaze Figs – 40 milliliter
Zo maak je het in maar drie stappen
- Snij de vijgen in 4 stukken
- Wikkel om elk partje een plak pancetta en prik vier van deze rolletjes op één spies
- Gril de spiesjes kort op de barbecue en besprenkel ze vlak voor het serveren rijkelijk met de Balsamic Glaze Figs. Geniet!
Tip: de zoete vijgenbalsamico ‘Balsamic Glaze Figs’, kun je vinden bij Oil & Vinegar. Dus waar wacht je nog op?
Ook erg lekker voor op de BBQ is gegrilde dorade met citroenpesto! Een top gerecht voor naast de zoete vijgenspiesjes!