fbpx

Een goede detox behandeling is een belangrijke eerste stap om van drugs te kunnen afkicken

Afkicken van drugs, dat is jouw doel. Goed dat jij deze stap zet en wilt gaan voor een gezonde leefstijl. De eerste stap van het afkick proces is om ervoor te zorgen dat jouw lichaam helemaal schoon is. Dat kan je doen door een detox behandeling te volgen bij Fundamentum.

Jouw situatie bespreken? Je kan altijd bellen met een deskundige.

De detox behandeling

Detox betekent ontgiften en dat is precies wat je lichaam doet tijdens een behandeling. Het gaat de strijd aan met alle aanwezige giftige stoffen in je lichaam en voert ze af. Tijdens deze behandeling wordt je tijdens het ontgiften begeleid en ondersteund door een team van deskundige artsen en verplegers. Zij hebben veel ervaring en zijn dan ook op alles voorbereid.

Pas wanneer het lichaam schoon is kun je ook geestelijk van de drugs gaan afkicken. Bij Fundament kan je direct starten met een vervolgbehandeling.

Ontwenningsverschijnselen bij het afkicken

In het begin zal je lichaam maar moeilijk kunnen wennen. Het moet namelijk op zoek naar een nieuwe balans en dat gaat meestal niet zonder slag of stoot. Je kunt te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen. Deze kunnen best heftig zijn en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk wanneer je dit zonder deskundige medische begeleiding zou doen. Enkele vaak voorkomende afkickverschijnselen zijn:

  • Hartkloppingen
  • Trillen
  • Spierpijn
  • Verwardheid met hallucinaties
  • Darmkrampen en diarree
  • Zweten
  • Hoofdpijn

Kliniek Fundamentum in Margraten

Fundamentum is specialist in het uitvoeren van een korte detoxbehandeling in medische setting en onder 24 uurs toezicht. Een detoxopname duurt 10 nachten. Met uitschieters naar boven en naar beneden, afhankelijk van de soort drugs, de leeftijd en het gebruikerspatroon. Omdat bij een detox goed in de gaten moet worden gehouden moet worden hoe het lichaam reageert, is een medische staf en professionele begeleiding erg belangrijk. Na de detox kun je direct van start met een vervolgbehandeling. Deze is erop gericht om korte metten te maken met de psychische aspecten van jouw verslaving. Wij helpen je graag met het vinden van een vervolgbehandeling, welke mogelijk is in heel Nederland.

Wil jij definitief afkicken van drugs of meer informatie over de detox behandeling van Fundamentum? Bel 0800-2345800.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF