fbpx

Dit is hoe je volgens holistisch expert Marjolein een diepere connectie kunt ervaren met jezelf en anderen om je heen

In een wereld vol oppervlakkigheid kun je verlangen naar een diepere connectie met jezelf. Met jezelf, met anderen en met het leven om je heen. Goed nieuws: deze ervaring ligt op jou te wachten! Om de deur te openen naar een leven dat verrijkt is met betekenis en vervulling, hoef je alleen maar te weten waar die deur zich bevindt. Marjolein Berendsen, holistisch expert en oprichter van ZoMa Opleidingen, helpt je op weg.

Grappige posts op social media. Gesprekken over koetjes, kalfjes en het weer. Soms zijn deze dingen welkom, bijvoorbeeld als afleiding of pauze tussendoor. Maar het kan af en toe ook voelen alsof jouw leven uit niets anders meer bestaat. Terwijl je diep van binnen verlangt naar meer diepgang, spirituele connectie en een zinvol bestaan. Herkenbaar? Dan is het de hoogste tijd voor verandering.

Een diepere connectie met jezelf

Jouw eerste stap naar een diepere connectie met jezelf, begint bij … jezelf. Een inkoppertje natuurlijk, maar waar het specifieker mee begint, is bij wie jij in de kern bent. Volgens het holisme zijn we in essentie namelijk een puur, heel, licht en liefdevol wezen. Dit is jouw authentieke ik, onverstoorbaar door de wereld om je heen. En in staat om de grootsheid van jouw bestaan ten volste te beleven.

Om dichter bij je kern te komen, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wie ben ik in mijn diepste essentie?
  • Wat zijn mijn hartstochtelijke verlangens en passies?
  • Met welke zielsmissie ben ik geboren?
  • Wat weerhoudt mij ervan om mijn ware zelf te omarmen?

Door dit te onderzoeken, kun je jouw leven bewuster inrichten. Zodat je ook daadwerkelijk ruimte creëert voor die diepere relatie met jezelf. En zo nog meer kunt gaan leven vanuit jouw ware essentie. Bijvoorbeeld met behulp van meditaties. Met het dagelijks opschrijven van jouw innerlijke belevingswereld. Of met workshops of opleidingen die jou nog meer op weg leiden naar een sterkere verbinding met jouw ware ik.

Een diepere connectie met anderen

Ook met anderen kun je een diepere connectie wensen. Een eerste stap hierin, is om te kijken hoe gelijkgestemd jouw sociale kring is. Het kan namelijk zijn dat jouw vriendenkring vooral bestaat uit mensen die minder behoefte hebben aan diepgang. Het kan dan fijn zijn om op zoek te gaan naar jouw tribe. Dit betekent niet dat je jouw huidige vrienden links hoeft te laten liggen, hooguit dat je je sociale netwerk uitbreidt. Heb je like-minded mensen gevonden? Dan zul je een golf van herkenning ervaren, en misschien wel een gevoel van ‘thuiskomen’.

Andere manieren om een diepgaandere verbinding met anderen te ervaren, is om een beroep te doen op jouw emotionele intelligentie. Dit doe je onder andere door (te oefenen met) empathisch luisteren. Juist ook bij de mensen waar je nu misschien niet zo’n diepe connectie mee voelt. Je zult zien dat ook zij een verhaal hebben, een eigen beleving en een authentieke kern van ‘zijn’. Want in essentie zijn we allemaal een spiritueel wezen. De een is zich er alleen meer van bewust dan een ander. Of is er meer open over dan een ander. Jezelf voornemen om iedereen met empathie te benaderen, is een hele mooie manier om meer diepgang te gaan ervaren. Ook in relatie met mensen waarvan je het juist niet snel zou verwachten.

Een diepere connectie met de wereld om je heen

Mis je de verbinding met het natuurlijke leven dat zich om jou heen afspeelt? Er is maar één manier om hier verandering in te brengen: eropuit gaan, met al je zintuigen open.

Verruil het doelloos scrollen op je telefoon daarom met een lange wandeling in het bos of over strand. En voel met je blote voeten in de aarde of in het zand hoe je je verbindt met de energie van Moeder Natuur. Maak hier als het even kan een vast ritueel van – bijvoorbeeld elk weekend – zodat je deze diepgaande connectie meer en meer versterkt.

Heb je hier niet elke week tijd voor? Een dagelijks ommetje van vijf minuten doet vaak ook al wonderen. Voel de wind door je haren of de zon op je huid. Ruik de geur van bloemen, of van de regen op het asfalt. En merk op hoe de vogels door de lucht vliegen. Zo kun je je niet alleen dagelijks verbinden met het leven om je heen, maar heb je ook elke dag even een oplaadmomentje.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF