fbpx

Drie krachtige life-hacks voor loslaten, accepteren en vertrouwen van Nanne van Lief Leven   

Nanne van der Leer deelt op het Instagramaccount @liefleven prachtige inspiratiegedichtjes. Vanaf nu zal zij elke maand het verhaal achter een gedichtje delen op wendyonline, met elke keer tips die jou kunnen helpen de kracht in jezelf te vinden. Dit keer: drie krachtige life-hacks voor loslaten, accepteren en vertrouwen.

Laat los wat was

Accepteer wat is

Heb vertrouwen in wat gaat komen

Voordat we samen de komende tijd de diepte in gaan duiken, zal ik mijzelf eerst even kort voorstellen. Ik ben Nanne (32), een iets meer dan anderhalve meter lange (ok, korte) carrièrevrouw die besloot om de sprong te wagen als ondernemer. Mijn overtuiging: als je de ballen hebt om te springen dan vangt het leven je altijd. Een jaar geleden zei ik om die reden mijn baan als marketing directeur bij een toeristische organisatie op, om van mijn hobby een bedrijf te maken. Zo’n zes jaar geleden begon ik met het schrijven van liefdevolle gedichtjes onder de noemer ‘Lief Leven’. Deze gedichtjes deelde ik op social media en dit groeide uiteindelijk uit tot een platform met een miljoenenbereik. Inmiddels hebben we een webshop, winkel en organiseren we events zoals volle maan meditaties en mini-retreats. Ik onderneem vanuit mijn hart, wat zich vertaalt in alles wat ik doe: van slingers gemaakt door ouderen tot een organische lippenbalsem die bijdraagt aan het welzijn van de wilde bij.

Schrijven is mijn grote liefde (naast mijn kersverse verloofde Joost), ik ben bijna afgestudeerd als yoga-docent en een ontzettende boekenwurm (vooral filosofische boeken). Ik heb nog geen kinderen, maar daar gaan we het in een andere maand nog uitgebreid over hebben. Ik ben onlangs door WENDY gevraagd om maandelijks een verhaal te schrijven en wat vind ik dat heerlijk! Deze maand gaan we het hebben over loslaten, accepteren en vertrouwen. Waarom? Omdat we koningen en koninginnen zijn geworden van controle en vasthouden en daarmee onnodige ballast meedragen. Omdat we het accepteren van het nu alsmaar voor ons uit schuiven. Omdat we leven in een tijd waarin wantrouwen ons met de paplepel wordt ingegoten en dat is zonde.

Loslaten, accepteren en vertrouwen

Het zijn van die kleine woordjes, man wat is het soms toch bloedje ingewikkeld om dit echt te voelen en doen. Toch is het een magische formule en werkt het fantastisch om deze woorden dagelijks, als een soort mantra, tegen jezelf te zeggen. Ik geef je in deze column drie life-hacks die je in het proces van loslaten, accepteren en vertrouwen kunnen helpen.

1. Met de bezem door je leven

Om mentaal beter los te kunnen laten helpt het om fysiek ook los te laten. Dat betekent: met de bezem door je leven! Ruim je kledingkast op, organiseer opbergkasten opnieuw, verwijder foto’s en oude gesprekken van je telefoon. Vaak geven de dingen de je bewaart, onnodig (zware) energie. Hoe minder je met je meedraagt (letterlijk én figuurlijk), hoe lichter je leven wordt en des te makkelijker laat jij los.

2. Alles komt goed mag je voortaan niet meer zeggen

Veelal accepteren we het moment niet zoals die zich aandient. We zijn altijd bezig met wat ons vroeger is overkomen of wat ons nog allemaal te wachten staat. Zonde! Het is allemaal afleiding van dat ene moment waarin het leven zich altijd en alleen afspeelt: het NU. Als mensen ons vragen hoe het gaat wanneer we niet in de beste periode van ons leven zitten zeggen we vaak ‘alles komt uiteindelijk wel goed’, maar daarmee mis je een kans om nu te leven en te groeien. Wat als dit moment al goed is?Precies zoals het is. Misschien ervaar je in dit moment wel verdriet of pijn, maar ze zijn er niet zomaar, er zitten altijd lessen in verborgen. Als je de situatie accepteert, is dat een vorm van liefde en liefde zorgt er altijd voor dat een situatie beter wordt. Je verzetten heeft precies het tegenovergestelde effect. Als je met deze houding in het leven staat betekent het niet dat iedere dag een feestje is (rotdagen mogen er gewoon zijn), maar wel dat jij aan het stuur zit en écht leeft. Van slachtoffer naar winnaar. Je gebruikt de modder als grond om op te groeien, zoals een lotus dat doet. ‘Alles ís goed’ zo luidt voortaan ons credo.

3. Het leven heeft het beste met je voor

Say what?! We leren al heel jong om het leven (en anderen) te wantrouwen. Dat kan veilig lijken, maar het leert ons vooral om vanuit angst te leven en laat ik daar nou geen voorstander van zijn. Ik geloof heilig in het leven vanuit liefde en liefde staat gelijk aan vertrouwen. Als je het leven weer leert vertrouwen, dan kun je ermee gaan samenwerken. Dan hoef je niet meer zo hard te werken of controleren. Het wordt allemaal voor je geregeld! Hoe fijn is dat? Leun maar eens lekker achterover. Spreek duidelijk uit wat je wil (of visualiseer) en geef het vervolgens over aan het leven. Het gaat niet altijd op jouw tempo, manier of tijd, maar het leven gaat je geven wat je nodig hebt én meer. Loop je met een dilemma? Antwoorden hoef je vaak helemaal niet te forceren. Geef het tijd en het leven gaat jou hét perfecte antwoord brengen. Vertrouw me maar.

Mocht je hier verder in willen duiken, dan kun je in mijn pas verschenen boek ‘Licht Leven’ nog veel meer lezen en op wereldreis gaan in jezelf. Ook kun je mij altijd een berichtje sturen om een onderwerp voor deze rubriek aan te dragen.

Cover Nanne van der Leer Licht Leven 300dpi 2D Drie krachtige life-hacks voor loslaten, accepteren en vertrouwen van Nanne van Lief Leven   

Meer informatie over Lief Leven vind je hier.

Lees ook het verhaal van Nanne over haar boek.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF