fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Stress zorgt ervoor dat ik slecht ga eten’

Hannelore krijgt hulp van onze personal trainer Kelby Jongen bij het afvallen en leert deze week dat het ook belangrijk is om voldoende ontspanning in te bouwen in de dag. Want te druk zijn en door de dag racen zorgen ervoor dat Hannelore de neiging krijgt om ongezond te gaan eten. Het lukt haar het te weerstaan en ook de motivatielijst van Kelby helpt! Jij kunt vanaf nu ook meedoen met Hannelore en het programma fit in je lijf!

Lees de blog van Hannelore: ‘Bizar hoe emotie en eten gepaard gaan’

Iets te vieren? Taartje! Eindelijk lekker chillen op de bank? Zak chips erbij. Baaldag? Grote bak met ijs. Sportief hoogtepunt? Tosti of een frikandel. Saaie bende thuis? Elke bonbon is een nieuwe verrassing. Dochter heeft haar zwemdiploma gehaald? Patat! Jezelf écht verwennen? Een reep chocola bij de thee. Romantisch avondje? Wijnen, wijnen!

Bizar eigenlijk hoe vaak emoties en eten gepaard gaan. Gelukkig heb ik al een tijdje geleden die koppeling grotendeels kunnen loslaten, maar af en toe heb ik het nog moeilijk. Ik probeer elke dag tegen mezelf te zeggen dat ik mijzelf juist verwen met gezond eten. Dat sla echt geen straf is en dat gezond eten heus wel lekker kan zijn. En warempel heb ik al een paar recepten ontdekt, waar ik verantwoord van kan smullen. Meergranen-wraps bijvoorbeeld. Lekker met spinazie, wat uien, basilicum en fetakaas. Of een dikke omelet met champignons. En soep van zoete aardappelen zou ik zelfs eten als ik niet hoefde af te vallen!

Ik moet meer ontspannen!

Gaat prima dus, zou je zeggen. Toch had ik afgelopen week de ultieme test… Want voor gezond eten moet je wel de tijd hebben en dat had ik maandag écht niet. Ik moest zóveel doen, dat er steeds te weinig minuten in een uur zaten, zoals je kan zien in de vlog van deze week. Opstaan om vijf uur, naar de 538 ochtendshow, uitgebreide fotoshoot, inspreken in mijn thuisstudio, op de fiets naar Mike om te sporten, naar een andere geluidsstudio om 12 radiocommercials in te spreken, met mijn jongste dochter racen naar zangles en vervolgens nóg eens twee uur lang thuis werken. Hóé dan?!

In een ideale wereld bereid je dan alle maaltijden zorgvuldig voor. Inmiddels puilt mijn koelkast aardig uit, door alle gezonde groentes en nieuwe gezonde ontdekkingen. Maar wat nou als je helemaal geen tijd hebt om in een pan te roeren? Geloof me, gezond eten vraagt om meer planning dan ongezond eten. Dus koos ik voor het hoogst haalbare die dag: snel een boterham aan het aanrecht eten, een banaan op de fiets naar binnen proppen en huppetee, drie keer per dag rijstwafels…

Haast en werkstress brengen blijkbaar het ergste in mij naar boven, wat eetgewoontes betreft. En ik had continu honger die dag! De schade bleef gelukkig beperkt, maar ik wil dat voortaan echt anders gaan aanpakken. Samen met coach Kelby heb ik gekeken hoe ik die moeilijke momenten zoveel mogelijk kan tackelen met snelle recepten, ik ga meer variëren in mijn maaltijden én af en toe ga ik gezellig een glaasje port drinken. Want het moet wel leuk blijven. En ik heb ook meteen een extra opdracht gekregen: meer ontspannen! Dus hier houdt dit stukje op, want deze dame gaat nu lekker lui in een warm bad liggen. Alleen omdat het moet, uiteraard. J

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore Zwitserlood fitter willen worden en willen afvallen? Vanaf nu is het mogelijk om mee te doen met het leefstijlprogramma dat Hannelore volgt! Onze personal trainer Kelby Jongen heeft een leefstijlprogramma van drie maanden ontwikkeld dat ook jou kan helpen slanker en fitter te worden! Met elke week drie leuke workouts, een op maat gemaakt voedingsschema via de Vytal app en wekelijkse persoonlijke begeleiding. Kijk hier voor alle informatie en meld je aan!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF