fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik moet mezelf wat vaker op de eerste plaats te zetten’

Zoals jullie weten krijgt Hannelore hulp van onze personal trainer Kelby en de VYTAL-app om haar nieuwe sportieve uitdaging te behalen. Deze week werkt ze ook aan haar positief egoïsme, ken je die term? Je moet namelijk eerst goed voor jezelf zorgen om nog beter voor je kinderen te kunnen zorgen. ‘Het klinkt wel relaxed, maar het voelt verrassend oncomfortabel. Sterker nog: eigenlijk voelde dat helemaal niet oké. Je wil je kinderen immers op de eerste plaats zetten.’ Goed om daaraan te werken! 

Lees de blog van Hannelore: ‘Hoe zorg je ervoor dat je als moeder (of vader) kunt werken én sporten?’

Via mijn vlog heb ik contact met veel mensen, die net als ik fitter, energieker en vaak ook slanker willen worden. Ik vind het ontzettend leuk om reacties te lezen en tips uit te wisselen. En één van de meest gestelde vragen is: hoe combineer jij alles? Dus hoe zorg je ervoor dat je als moeder (of vader) kunt werken én sporten?

Positief egoïsme. Ken je die term? Een kennis begon er laatst over. Ze klonk een beetje beschaamd toen ze uitlegde dat ze van haar diëtist het advies had gekregen om voortaan ruim de tijd te nemen voor haar eigen maaltijden. Dat begreep ik meteen! Moeders blijken nogal vaak staand aan het aanrecht snel van alles naar binnen te proppen, terwijl hun kinderen luxe worden bediend aan tafel. Dat is niet alleen ongezellig maar ook ongezond, want je schrokt dan al gauw teveel naar binnen. Niks om je voor te schamen natuurlijk en ik weet zeker dat veel moeders zichzelf hierin bekennen. Ik ook.

In het vliegtuig wordt het altijd duidelijk uitgelegd: zodra de druk wegvalt in de cabine, zet je eerst zelf je zuurstofmasker op en pas daarna bij je kind. Dat lijkt precies verkeerd om, maar pas als je het eerst voor jezelf goed regelt, kun je een ander echt helpen. De dagelijkse praktijk is gelukkig minder alarmerend, maar het vergt wel enige oefening. Dus toen mijn jongste dochter plotseling ‘NU NU NU MAMA NU!’ een derde boterham moest, terwijl ik nèt mijn omelet met champignons uit de pan liet glijden, heb ik haar voor het eerst expres laten wachten. Ik heb gezegd dat ze straks weer aan de beurt was en ben rustig aan tafel gaan zitten om te genieten van mijn warme lunch.

Klinkt relaxed, maar het voelde verrassend oncomfortabel. Sterker nog: eigenlijk voelde dat helemaal niet oké. Je wil je kinderen immers op de eerste plaats zetten en eten is zó belangrijk, dat je het graag voor je hartenlapjes allemaal wel even smeert/bakt/snijdt. Achteraf bleek dat mijn dochter best wel even kon wachten en dat die twee boterhammen eigenlijk wel genoeg waren, waardoor de bestelling werd gewijzigd in fruit, maar dat terzijde. Dus door te wachten kon ze beter inschatten of ze nog echt honger had en mama was blij en relaxed, omdat ze haar eten rustig had kunnen opeten terwijl het nog warm was. Win-win-situatie!

Ik op de eerste plaats!

Het is nog wel ‘work in progress’ om mezelf wat vaker op de eerste plaats te zetten. En dat geldt niet alleen voor eten, maar ook voor sporten. Ik kan pas de deur uit om te sporten als ik ál mijn werk af heb, er geen belangrijke afspraken hoeven te worden geregeld, de kamer of de keuken niet ontploft zijn, alle appjes zijn beantwoord, de kinderen zichzelf kunnen vermaken (en dan het liefst zonder scherm) of hun vader zichzelf opwerpt als regelaar/entertainer én als de hond uit is geweest.

Goh, als je het zo leest is het een wonder dat ik überhaupt nog tijd voor mezelf heb. En juist dát was het probleem de afgelopen weken. Dus heb ik van mijn coach Kelby het dringende advies gekregen om ‘ontspanning’ ook op mijn planning te zetten. Inmiddels lig ik zo’n drie keer per week in bad (in plaats van douchen hoor), heb ik boeken gekocht om ’s avonds in bed te lezen én eet ik dus altijd rustig en zittend mijn lunch. Daar word ik volgens mij een leuker mens en een betere moeder van. En ik vertel iedereen dat ‘positief egoïsme’ mijn nieuwe motto is, opdat ik het zelf ga geloven. Ikke, ikke en de rest kan… gewoon even wachten.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore Zwitserlood fitter willen worden en willen afvallen? Vanaf nu is het mogelijk om mee te doen met het leefstijlprogramma dat Hannelore volgt! Onze personal trainer Kelby Jongen heeft een leefstijlprogramma van drie maanden ontwikkeld dat ook jou kan helpen slanker en fitter te worden! Met elke week drie leuke workouts, een op maat gemaakt voedingsschema via de Vytal app en wekelijkse persoonlijke begeleiding. Kijk hiervoor alle informatie en meld je aan!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF