fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik moet leren minderen, want ik wil fit en sterk worden’

Zoals jullie weten krijgt Hannelore hulp van onze personal trainer Kelby en de VYTAL-app om haar nieuwe sportieve uitdaging te behalen. Deze week werkt ze ook aan het leren minderen, want dat is nog niet zo makkelijk. ‘Het begin van deze nieuwe, gezonde levensstijl is gewoon even moeilijk, maar het went vanzelf. Ik kan gewoon niet eten wat en hoeveel ik zou wíllen eten, want anders word ik alsmaar dikker en dikker. Niet eerlijk, maar de wereld is niet eerlijk.’

Wie jarig is, trakteert!

En dus worden er regelmatig taarten, vlaaien en andere lekkernijen op het werk geserveerd. Even bijkletsen met z’n allen, gezellig. Het is ook belangrijk voor de collegiale band om met z’n allen zo’n eetmoment te hebben, want niets bindt beter dan koffie met gebak. Toch? Oké, door de coronamaatregelen is dit op veel werkplekken helaas even niet meer aan de orde, maar ik weet zeker dat we hier gewoon mee verder gaan, zodra het weer kan.

Stel nou dat je één collega hebt, die steevast overslaat. Die zegt dat ze geen taartje wil eten en die dus maar gewoon doorwerkt, tijdens jullie taart-pauze. Ongezellig hè? Nou en of. Dat vindt die collega zelf misschien ook wel. Of misschien ben jíj wel die eenzame lijner. Dat gezonde eten is op zich al lastig genoeg, maar helemáál als je daardoor buiten de groep dreigt te vallen.

Niet zwichten voor die ene snack

Afgelopen week had ik zo’n moeilijk moment. Ik kon er even niet meer tegen dat mensen om mij heen aan het snoepen en snacken waren. Deze keer was ik goed voorbereid, want ik had mijn eigen eten mee, maar het viel me toch weer zwaar tegen. Zó zwaar dat ik ‘m stiekem ben gesmeerd. Daar zat ik dan, in mijn eentje op de trap, te wachten tot hun bacchanaal voorbij was. En dan voel je je even heel sneu, hoor.

Even, want vlak daarna was ik eigenlijk gewoon hartstikke trots op mezelf. Ik weet namelijk dat als ik wèl zwicht voor ene snack, dat ik er dan de rest van de dag een potje van ga maken. Dan heb ik het gevoel dat de dag toch al verpest is, wat mijn goede voornemens betreft, en dus ga ik de rest van de dag ook ongezonder en extra veel eten. Goh, het klinkt bijna als een verslaving, hè?

Leren minderen

Ach, het valt ook allemaal wel mee, hoor. Het begin van deze nieuwe, gezonde levensstijl is gewoon even moeilijk, maar het went vanzelf. Ik kan gewoon niet eten wat en hoeveel ik zou wíllen eten, want anders word ik alsmaar dikker en dikker. Niet eerlijk, maar de wereld is niet eerlijk. Ik moet leren minderen, want ik wil fit en sterk worden. Voor mezelf, voor mijn werk en vooral voor mijn kinderen. En natuurlijk kan ik over een tijdje heus wel af en toe een gebakje eten of mee-snacken met mijn collega’s, want het leven moet wel leuk blijven. Maar nu nog even niet….

Mocht je hier zelf ook mee worstelen: maak het bespreekbaar! Leg je collega’s uit dat je er graag gezellig bij zit, maar dat je dan bijvoorbeeld wat fruit of je eigen boterhammen eet. En mocht jij jarig zijn en een collega hebben die de taart altijd overslaat, neem dan eens een kleine salade of iets anders gezonds mee voor hem of haar. Dan worden jij en die collega vast dikke vrienden.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF