fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik krijg lol in gezond eten’!

Hannelore krijgt hulp van onze personal trainer Kelby Jongen bij afvallen en gezond eten en hoewel de kilo’s er nog niet afvliegen, krijgt Hannelore wel lol in haar nieuwe gezonde leefstijl. Als ze een stuk gaat rennen kan ze best een keer lekker uit eten en zo leert ze steeds beter balanceren. Wil jij ook net zoals Hannelore fitter en slanker worden? Doe dan ook mee met Fit in je lijf!

 

Lees de blog van Hannelore: ‘Ik wil het zelfvertrouwen van Marilyn Monroe’

Je bent zo slank als je je voelt. Iemand met twintig kilo overgewicht kan moeiteloos strálen, zodra ze goed in haar vel zit. En iemand die een ‘gezond gewicht’ heeft, volgens de officiële rekensommetjes, kan zich zó dik voelen dat ze juist geen mooie uitstraling heeft. Gek eigenlijk hè, dat we zo vasthouden aan wat de norm is, terwijl het toch minstens zo belangrijk is hoe je in je vel zit.

Neem nou Marilyn Monroe. Als klein meisje had ik mijn kamer volhangen met posters van haar. Een klassieke schoonheid met prachtige rondingen, een perfect figuur had ze destijds. Tegenwoordig zou ze echter als actrice zómaar als ‘volslank’ kunnen worden gezien, oftewel een beetje te dik. Fotomodellen van vroeger mochten meer vrouwelijke rondingen hebben, maar als je nu op de catwalks gaat kijken, lijken de modellen soms een beetje op jongens, met hun knokige schouders en smalle heupen. Helemaal prima, niks mis mee, maar wel een opvallend verschil.

Nee, ik ga hier geen historisch overzicht geven van het vrouwelijk schoonheidsideaal door de jaren heen of zeggen dat het ene vrouwenlichaam mooier is dan het andere, want ik vind iedereen mooi op zijn of haar eigen manier; dun, dik en alles er tussenin. En ik ga het ook niet hebben over de juiste rolmodellen in de media, want dat is ook een heel ingewikkelde discussie. Ik hou het gewoon bij mezelf door te bekennen, dat ik mij altijd te dik heb gevoeld. Zelfs toen ik rond mijn zeventiende superslank was voor mijn doen – ik woog toen 77 kilo met mijn 1,80 meter – was ik nog niet tevreden. Mijn tweede slanke periode was net voor mijn eerste zwangerschap, toen woog ik 84 kilo. Ik moest steeds tegen mezelf zeggen dat ik nu echt slank genoeg was, dat ik tevreden moest zijn en ik pakte standaard mijn kleding in de winkel twee of drie maten te groot. Het beeld dat ik van mezelf had, klopte niet met mijn nieuwe werkelijkheid.

Eén kilootje

Inmiddels zou ik een móórd doen voor die 84 kilo, haha, laat staan voor die 77 kilo! Zeker als je je bedenkt dat ik nu – na drie weken flink sporten en supergezond eten – slechts één kilootje ben afgevallen, terwijl ik er minstens twintig moet kwijtraken om die kwart triatlon te kunnen volbrengen. Daar baalde ik vorige week enorm van, maar deze week merk ik toch écht verschil. Dus f**ck die weegschaal, ik ga op mijn gevoel af. En mijn gevoel zegt me dat ik goed bezig ben! Langzaam kom ik steeds beter in mijn vel te zitten en voel ik me krachtiger, fitter én zelfverzekerder. Daardoor kost het sporten minder moeite en kan ik snacks afslaan, omdat ik het gewoon oprecht niet wil eten.

Dat zelfvertrouwen is misschien wel het allerbelangrijkste. Een oprechte glimlach, je neus trots in de wind, rug recht en dingen doen waar je blij en energiek van wordt; niets staat je beter dan dat. Dat wist Marilyn Monroe heel goed, want ook al was zijn een vat vol onzekerheden – ze wond iedereen om haar vinger en wist precies wat haar sterke punten waren. Dus ik ga op zoek naar mijn ‘inner Marilyn’, want zo’n sexy, intelligente en getalenteerde dame schuilt misschien wel in ons allemaal. Of zoals zij ooit zei: ‘We are all of us stars and we deserve to twinkle.’

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore Zwitserlood fitter willen worden en willen afvallen? Vanaf nu is het mogelijk om mee te doen met het leefstijlprogramma dat Hannelore volgt! Onze personal trainer Kelby Jongen heeft een leefstijlprogramma van drie maanden ontwikkeld dat ook jou kan helpen slanker en fitter te worden! Met elke week drie leuke workouts, een op maat gemaakt voedingsschema via de Vytal app en wekelijkse persoonlijke begeleiding. Kijk hier voor alle informatie en meld je aan!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF