fbpx

Dit zijn drie duurzame alternatieven voor tampons en maandverband

Als vrouw gooien we gemiddeld in ons hele leven ongeveer 10.000 tampons of maandverbanden weg. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel alternatieven die duurzamer zijn én op lange termijn ook nog eens goedkoper. Wij zetten deze alternatieven voor je op een rijtje.

Menstruatiecups

De menstruatiecup wordt een steeds populairder alternatief voor tampons en maandverband. Je schaft één keer een menstruatiecup aan en daarna kan je er vijf tot tien jaar mee doen. Een stuk goedkoper en duurzamer dus.  ‘Ik ben begonnen met de menstruatiecup, omdat ik hoorde dat veel vrouwen dit aan het proberen waren en heel enthousiast waren. Ik was benieuwd naar andere alternatieven dan maandverband of tampons. De cup kan lang in blijven en er is geen tot weinig kans om door te lekken, wat ik heel fijn vind’, vertelt een ervaren gebruiker enthousiast.

In tegenstelling tot een tampon vangt een menstruatiecup het bloed op. Je brengt de cup inwendig in en deze kan acht tot twaalf uur blijven zitten. Het kan aan het begin moeilijk zijn om de cup in te brengen, maar oefening baart kunst.  ‘Ik gebruik de menstruatiecup nu ongeveer twee tot drie maanden. In het begin vond ik het wat ongemakkelijk om in te brengen en moest ik er handigheid in vinden. Nu ik er helemaal aan gewend ben, vind ik het super fijn. Ik hoef me de hele dag geen zorgen te maken over mijn menstruatie en dat is heel geruststellend’, verklaart deze ervaren gebruiker.

Menstruatie-ondergoed

Gebruik je liever niks inwendigs? Dan is menstruatie-ondergoed misschien iets voor jou.  Het ziet eruit als een gewone onderbroek, maar er zit een absorberende laag in die het bloed opvangt.  Het wassen van het menstruatie-ondergoed is heel makkelijk. Je spoelt het eerst even uit met koud water en daarna kun je het in de wasmachine op veertig graden wassen. Super simpel dus!

Het is misschien een investering om menstruatie-ondergoed aan te schaffen, maar op lange termijn is het veel voordeliger dan tampons en maandverband. Je schaft een aantal onderbroeken aan en kan ze tot wel 50 wasbeurten opnieuw dragen. Dus het is niet alleen heel makkelijk, maar ook nog eens duurzaam.

Wasbaar maandverband

Last van irritatie en jeuk bij het dragen van maandverband? Probeer dan eens wasbaar maandverband. Dit is gemaakt van zachte stoffen zoals katoen of bamboe. Hierdoor is het maandverband veel zachter en ademt het beter dan wegwerp, dus veel fijner voor je lichaam. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF